Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel do AlphaTauri?

Vettel do AlphaTauri?

Třeba to není až taková blbost

Minulý měsíc se rozšířil klep, že Sergio Pérez má ve své smlouvě klauzuli, která týmu umožňuje vypovědět ji do 31. července tohoto roku. Když tohle datum nastalo a nic se nestalo, šéf týmu Racing Point otmar Szafnauer novináře upozornil, že taková klauzule nikdy neexistovala.

"Obyčejně neradi mluvíme o detailech našich smluv, ale využiji této příležitosti a řeknu vám, že ta věc, která měla vypršet, nikdy neexistovala," řekl v Silverstone.

Pérez již v dřívějším rozhovoru naznačil, že jeho nejistota souvisí s jedním z jeho sponzorů, který se nejspíš opozdil s příspěvkem do týmové pokladny. Také Sebastian Vettel, který by mohl příští rok zabrat jeho místo, se vyjádřil, že má spoustu času.

"Od začátku sezony se pro mě nic nezměnilo. Nespěchám. Chci si být jistý, že dělám správné rozhodnutí. To je základ," řekl německý závodník, odcházející z týmu Ferrari.

Vettel by ale podle některých zahraničních médií mohl nakonec zakotvit u týmu AlphaTauri. Ono to zní jako pořádná blbost. Vettel sice stále má blízko k lidem z Red Bullu a údajně zůstali kamarádi i s Franzem Tostem, šéfem AlphaTauri, ale má zapotřebí závodit za menší z týmů Red Bullu, který má momentálně za cíl dohnání středu pole? Hřebíček na hlavičku možná tentokrát uhodil Ralf Schumacher.

"Vše závisí na výsledku protestu (týmu Renault vůči týmu Racing Point). To bude rozhodující chvíle," prohlásil Schumacher. "Pokud protest Renaultu neprojde, Red Bull bude mít příští rok v poli čtyři identické vozy. Potom bude celkem jedno, ve kterém z nich jezdec sedí."

Na co vlastně Vettel čeká? Foto: Red Bull

Dobře, čtyři zcela identické vozy to asi nebudou, ale pro AlphaTauri by nemuselo být problémem postavit na start příští sezony kopii letošního RB16, ovšem osazenou novým motorem Hondy. A vývoj vozů mezi sezonami by letos neměl být velký, jelikož platí žetonový systém omezení. Nebylo by to pro Vettela lepší než závodění za Racing Point, příští Aston Martin?

Závodník týmu z Faenzy je ostatně tradičně kandidátem na místo u Red Bull Racingu, které bude v roce 2022 jedno z nejlákavějších. A pro AlphaTauri, novou módní značku Red Bullu, by byl čtyřnásobný mistr světa skvělým úlovkem. V juniorce Red Bullu teď beztak není nikdo, kdo by se hlásil o místo ve F1.

Zdroj: FORMULE.CZ