Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Štajfovi uteklo vítězství na předposlední chvíli

Štajfovi uteklo vítězství na předposlední chvíli

Osudná zatáčka ho vyřadila z Rally Příbram

Neříkej hop, dokud nepřeskočíš. O pravdivosti tohoto úsloví se v závěru Rally Příbram přesvědčila posádka Vojtěch Štajf – František Rajnoha. Se svým Volkswagenem GTI R5 s přehledem kontrolovala průběh soutěže. Až přišly předposlední rychlostní zkouška, levotočivá zatáčka poblíž obce Líchovy a u ní strom…

Tahle chyba mě strašně mrzí a beru ji na sebe. Snažili jsme se stále zrychlovat, protože Martin Vlček i Petr Semerád se nenacházeli v polovině časově daleko od nás. Přesto jsem se cítil za volantem jistě. Jenže v onom místě jsem byl příliš rychlý,“ svěřil se Štajf. 

Posádka Štajf - Rajnoha bohužel nedotáhla svoje úsilí až k vítěznému konci. Foto: Racing21

V té chvíli už měl na sprintrallye uklidňující devítisekundový náskok a závěrečnou vložku plánoval nejít úplně naplno. Auto bylo natolik rozbité, že dvojice týmu Racing21 Klokočka Volkswagen odstoupila.

Teď musíme nejprve zjistit rozsah poškození. Já si zřejmě navíc obnovil potíže se zády po nehodě na loňské Barumce, takže mě rozhodně čeká zdravotní prohlídka. Nad Valašskou rally tak bohužel visí z obou zmíněných důvodů velký otazník,“ povzdechl si Štajf.

Zdroj a úvodní foto: Racing21