Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Štajf si přivezl domů další Polo GTI R5

Štajf si přivezl domů další Polo GTI R5

Se staronovým spolujezdcem zkusí štěstí v rallyesprintech

Již třetí soutěžní vůz Polo GTI R5 v rámci projektu Racing 21 si v minulém týdnu převzal v hannoverském sídle společnosti Volkswagen Motorsport jezdec a manažer týmu Vojtěch Štajf.

Automobil s výrobním číslem #067 je postaven v nejnovější specifikaci roku 2020. „Samotný fakt, že jsme získali další Polo GTI R5, a to v době takřka zastavené produkce těchto speciálů, hovoří jasnou řečí o kredibilitě Racingu 21 a skvělé spolupráci s německou značkou. Po prodeji prvního Pola disponujeme nyní dvěma těmito špičkovými auty a profesionálním kolektivem techniků a mechaniků. Program s Honzou Černým a jeho silnými partnery vidím jako ideální z pohledu reálného boje o nejvyšší příčky na domácích soutěžích,“ uvedl Štajf.

On sám se bude letos ucházet o co nejlepší umístění v Poháru 2+ Sprintrally série. Vzhledem k mateřským povinnostem dosavadní navigátorky Veroniky Havelkové se k němu vrací dřívější spolujezdec František Rajnoha. 

Ke Štajfovi se vrací bývalý spolujezdec František Rajnoha. Foto: Racing 21

Pevně věřím, že již brzy pominou důvody k opatřením, která bohužel negativně ovlivňují naše životy, včetně dění v českém motorsportu. Jsem přesvědčen, že můžeme směle pomýšlet na pravidelná přední umístění v tuzemských rallyesprintech. Kromě toho bychom se však ještě rádi ukázali minimálně na jednom podniku českého mistrovství, a to buď na tradiční Rally Bohemia, nebo v Pačejově,“ dodal Štajf.

Zdroj: Racing 21