Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Lawson se trápil s pneumatikami

Lawson se trápil s pneumatikami

Za zpomalovací vozy je vděčný

V úvodním víkendovém závodě formule 3 na okruhu Silverstone si dojel pro vítězství Liam Lawson. Pilot stáje Hitech Grand Prix začínal ze druhé příčky. Již v závěru úvodního kola se dokázal posunout před Logana Sargeanta a ujal se vedení. Ve zbývajícím průběhu ovšem neměl na růžích ustláno, neboť zejména ve druhé polovině jej na cestě za triumfem vážně ohrožoval Oscar Piastri. Lawson mimo jiné i díky dvěma výjezdům zpomalovacího vozu dokázal Australanovi odolat a mohl slavit druhé prvenství v sezoně.

Na pozávodní tiskové konferenci vítězný junior Red Bullu prozradil mimo jiné i to, že se v závěrečné fázi trápil s pneumatikami. Za dvojí nasazení zpomalovacího vozu, který se nejprve vydal na trať po kolizi Benta Viscaala s Jackem Doohanem a poté kvůli incidentu Olivera Caldwella a Lukase Dunnera, je tedy vděčný.

„Samozřejmě jsem velice šťastný. Jak jsem říkal včera, odvedli jsme spoustu práce, zejména v přípravě na kvalifikaci, protože v nich jsme se během této sezony doposud trápili. Bylo pěkné zajet dobrou kvalifikaci. Vůz byl dnes dobrý. Rozhodně si myslím, že na něm musíme pracovat. Na konci závodu jsem se trochu trápil, v podstatě to ale bylo jenom o tom, abych to zvládl. Hodně jsme se na to připravovali. Jsem opravdu šťastný a hrdý na tým za všechnu tu tvrdou práci, kterou odvedli,“ řekl Lawson.

„Neřekl bych, že bych měl pocit, že jsem měl všechno kompletně pod kontrolou. Zpomalovací vůz mi ale rozhodně pomohl. Sebral pár kol a myslím si, že jsme se o trochu méně trápili s pneumatikami. Trochu nám to dnes hrálo do karet, což bylo dobré,“ prozradil dále.

Na Red Bull Ringu slavil Lawson prvenství ve sprintu, nyní se dočkal vítězství také v hlavním závodě. Foto: Hitech Grand Prix

Lawson se dnes po Théu Pourchaireovi stal druhým závodníkem, který dokázal zvítězit ve více než jednom závodě. V celkovém pořadí se díky tomuto triumfu posunul z osmé příčky až na třetí.

zdroj: FIA Formula 3, úvodní foto: Hitech Grand Prix