Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Nejrychlejší cupový peugeot na Valašce řídil Stříteský

Nejrychlejší cupový peugeot na Valašce řídil Stříteský

Vyhrál všechny měřené úseky

ValMez Rally 2020 se vzhledem k předchozímu nouzovému stavu konala v náhradním termínu a za pro ni netypického úmorného vedra. V klasifikaci Peugeot Rally Cupu suverénně zvítězil Dominik Stříteský. Od počátku vedl, vyhrál všechny rychlostní zkoušky a do cíle dorazil s téměř dvouminutovým náskokem.

Pro nás to byl výjimečný víkend. Valašku znám, tak jsem chtěl opravdu zatáhnout a vyzkoušet, zda jsem schopen zajet i proti silnějším vozům. Zajímalo mě srovnání s novými přeplňovanými speciály, které nastupují ve skupině pět. V sobotu jsme skončili pouhé tři vteřiny za Rendou Dohnalem, což považuji za slušný výsledek. Trochu mě mrzí penalizace za retardér a nějaký čas nás stály také dva defekty po kontaktu s antikaty,“ uvedl Stříteský. 

Jiří Pohlídal se na druhé místo dostal až v závěrečné rychlostní zkoušce. Foto: Peugeot Rally Cup

Na druhou příčku se nakonec probojoval zpočátku až čtvrtý Jiří Pohlídal. Záhy se nicméně dostal před Michala Vaňharu a pak zdolal i svého největšího soupeře Dominika Brože.

Dokázali jsme se přiblížit na dostřel Dominikovi a před poslední erzetou nás dělila necelá vteřina. Na vložce Juřinka jsem tahal, ale dojel jsem Dana Poláška s adamem, kterého navíc navigovala moje manželka. Tím jsme odevzdali asi dvě vteřiny a o to víc jsem se pak snažil tlačit. Nakonec to vyšlo, ale bylo to drama až do konce,“ radoval se Pohlídal.

Dalším podnikem poháru bude zářijová Rally Pačejov.

Zdroj: Peugeot Rally Cup, úvodní foto: Peugeot Rally Cup