Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Na Stříteského nikdo neměl

Na Stříteského nikdo neměl

Peugeot Rally Cup měl jen tři pokračování

Jednoznačným vítězem čtvrtého ročníku Peugeot Rally Cupu se stala posádka Dominik Stříteský - Ondřej Krajča (na titulním snímku).

Dlouho jsme čekali na start sezony a pak to byl pořádný fičák. Bohužel skončila moc brzy, ale i tak to pro nás byl velmi úspěšný rok. Hlavním cílem bylo sbírání zkušeností, s výsledky na mě nikdo netlačil. O to více mě těší, že jsme vyhráli ve třídě šest a také v Peugeot Rally Cupu. Prostě nádhera,“ uvedl pilot týmu Vančík Motorsport. 

René Dohnal představil v akci Peugeot 208 Rally4, který od příští sezony nahradí stávající model. Foto: Peugeot Rally Cup

Jiří Pohlídal se nakonec vrátil do boje o celkové stříbro, které posléze s nepatrným náskokem tří bodů ukořistil. „Bohemka nás vyškolila, největší problém jsme měli sami se sebou. Dvě velké chyby pro nás byly z osobního hlediska celkem fatální. Před Valaškou jsme na sobě mákli a už to bylo mnohem lepší. Dostali jsme se do tempa a začali si více věřit. Pačejov pak považuji nejúspěšnější letošní závod,“ zdůraznil Pohlídal.

Dominik Brož chtěl původně nastoupit pouze do Rally Bohemia, ale po triumfu v ní pokračoval dále. S Pohlídalem svedl velký souboj o konečnou druhou pozici. „Valašku a Pačejov jsem absolvoval vůbec poprvé a navíc pokaždé s novým navigátorem. Těšil jsem se na Šumavu, ale ta byla zrušená,“ zalitoval.

Závěrečné pořadí Peugeot Rally Cupu 2020: 1. Stříteský – Krajča 69 bodů, 2. Pohlídal – Kubala 48 bodů, 3. Brož – Těšínský 45 bodů, 4. Soldát – Winzig 25 bodů, 5. Krupička – Ryšánek 21 bodů.

Zdroj: Peugeot Rally Cup, úvodní foto: Peugeot Rally Cup