Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Favoritem je Verstappen, tvrdí Wolff

Favoritem je Verstappen, tvrdí Wolff

Mercedes bude skládat zkoušku z chlazení pneumatik

Favoritem dnešního závodu je Max Verstappen startující z třetího místa, tvrdí Toto Wolff a vysvětluje, proč si to máme myslet.

"Jedinou podobností mezi minulým víkendem v Silverstone a tímto  v Barceloně je teplota vzduchu a trati," řekl šéf Mercedesu. "Jsou to odlišné tratě a neočekáváme stejný problém s puchýři, jaký jsme měli před týdnem, ale přesto se potýkáme s přehříváním pneumatik a jejich rychlou degradací.

Věřím, že Red Bull tyto věci zvládá moc dobře. My jsme během týdne odvedli dobrou práci, i ze včerejška na dnes. Zlepšili jsme se, to je důležité. Proto věřím, že s ním budeme moci bojovat. Nicméně určitě je to Max, kdo musí být viděn jako favorit, vzhledem k jeho dlouhým stintům v trénincích."

Technický ředitel Mercedesu James Allison však potvrdil, že v továrně v Brackley se podařilo najít způsob, jak udržet teplotu pneumatik na přijatelnější úrovni.

"Uplynulý týden jsme v továrně strávili hledáním odpovědi na otázku, proč se nám v Silverstone dělaly tak velké puchýře, abychom tento víkend mohli vozy nastavit lépe," prozradil.

"Náš harmonogram v trénincích jsme postavili tak, abychom zjistili, zda se nám problém povedlo potlačit. Potřebovali jsme vyzkoušet všechny směsi pneumatik v dlouhých i krátkých stintech a zjistit, zda na mimořádně horké trati, velmi náročné, která dokonale prověří aerodynamiku vozu, je dokážeme udržet pod kontrolou. S rychlostí na jedno kolo nebyl problém, ale očekávám, že v závodě to bude natěsno. V delších stintech jsme byli s Verstappenem prakticky úplně stejně rychlí."

Uvaří nebo neuvaří Mercedes gumy? To je otázka! Foto: Mercedes

Zdroj: originální materiál redakce, titulní foto: Mercedes