Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bottasovi se titul vzdaluje

Bottasovi se titul vzdaluje

Špatný start, smůla a černý overal

Valtteri Bottas neměl včera z pódiového třetího místa žádnou radost. Obzvláště proto, že uprostřed stupňů vítězů opět stál Lewis Hamilton.

"První analýzy prostě poukazují na špatný start," odůvodnil Fin dojezd do cíle až za Maxem Verstappenem něčím, co beztak všichni viděli i bez analýzy. "Rozjezd mi nevyšel úplně ideálně a ani reakční čas nebyl nejlepší. Potřeboval jsem perfektní start, ale tento nebyl. Když se na této trati soupeři při startu dostanou za váš vůz, naberou rychlost v aerodynamickém stínu.A když vy před sebou nikoho nemáte a ani neodstartujete lépe než oni, tak za to zaplatíte. Samozřejmě jsem zklamaný, není to ideální."

Ideální není hlavně 37bodová ztráta v šampionátu, který má zatím potvrzených pouze sedm dalších velkých cen.

"Netuším, kolik přesně to teď bude bodů, ale vím, že příliš. Opět vidím, jak se mi titul vzdaluje. V prvním závodě jsem vykročil správnou nohou. A rychlost mám také dobrou, v každém závodě jsem byl rychlý. Každá kvalifikace končí těsným výsledkem, ať už porazím já jeho nebo on mě. Takže teď ani nedokážu říct, kde vzniká ten rozdíl.

V Silverstone jsem měl velkou smůlu. Ale kromě prvního závodu se v každém něco pokazilo. Ani jeden víkend pak neproběhl hladce. Doufám, že je před námi ještě mnoho závodů. Snad deset, alespoň doufám," uvedl Bottas.

Bottas si během závodu postěžoval i na černý overal, který je součástí kampaně Mercedesu proti rasismu, ale je v něm i pekelně horko. Bottas řekl, že během závodu zhubl o tři kilogramy. Není zvyklý na takové vedro a tak velká zátěž na organismus už může ovlivňovat i jeho jezdecké výkony.

"Ve voze bylo strašně horko. Tento rok je ve voze větší vedro, než bývalo. Evidentně musíme změnit barvu overalů. Všichni vědí, že černá barva přitahuje teplo, hlavně když je na přímém slunci. Neznám čísla ani přesná fakta, nevím, jaký rozdíl udělá černá oproti bílé, pouze cítím, že ve voze je nyní ještě větší horko, než bývalo. Také tento rok začaly platit nové předpisy pro overaly. Musí být tlustší, stejně jako spodní prádlo," postěžoval si.

Šampaňské za třetí místo nechutnalo, ale aspoň uhasilo žízeň. Foto: Mercedes

Zdroj: originální materiál redakce, titulní foto: Mercedes