Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Bridgestone platí cenu za konzervativnější přístup

Bridgestone platí cenu za konzervativnější přístup

Slovem "bezpečnější" by se Ferrari dostalo do politiky.

Bridgestone podle šéfa Ferrari Jeana Todta platí za konzervativní přístup k novým pravidlům pro letošní rok. V důsledku toho je dobrý v závodě, nikoli však v kvalifikaci, u soupeře Michelinu je tomu naopak.

"Vypadá to, že se ještě žádnému z dodavatelů nepodařilo vytěžit z pravidel maximum, jeden je lepší v kvalifikaci, ale horší v závodě, ten druhý neodvádí dobrou práci v kvalifikaci, ale je lepší v závodě. Lepší... nechce se mi použít slovo bezpečnější, to bychom se dostali do politických sfér," naráží Jean Todt na včerejší incident, po kterém vyletěl Kimi Räikkönen s utrženým závěsem kola z dráhy a jen o milimetry minul BAR Jensona Buttona.

McLaren a další se vyjádřili pro změnu pravidel, Jean Todt je zdrženlivější.

"Není dobré někoho kritizovat, nové pravidlo musí chvíli vydržet, aby se ukázalo, jak moc dobré nebo špatné je," řekl. "Zatím to vypadá, že je to náročné pravidlo.

Konkurence je tvrdá, jdete na limit s každou malou ingrediencí. Vybrat správnou směs je ale velmi těžké a proto občas vidíme zvláštní situace. Podívejte se na Monako, některé vozy byly čtyři pět vteřin pozadu.

Zda se nám ale povede vybrat správnou směs pro příští závod, to je ve hvězdách," uzavřel Todt.