Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Schumacher se vrací do formule 1

Schumacher se vrací do formule 1

Mick pojede páteční trénink na Nürburgringu

Mick Schumacher se konečně dočká. Aktuálně vedoucí muž průběžné kvalifikace formule 2 poprvé nastoupí do tréninku o stupínek vyšší kategorie. V pátek 9. října mu to během Velké ceny Eifelu na Nürburgringu umožní Alfa Romeo.

Syn sedminásobného mistra světa nahradí Antonia Giovinazziho. „Jsem strašně šťastný, že dostávám tuto šanci. Hlavně proto, že se moje premiéra odehraje před domácím publikem,“ uvedl. „Děkuji Alfě Romeo a jezdecké akademii Ferrari, že mně po testech v Bahrajnu poskytly další příležitost. Následujících deset dní využiji k důkladné přípravě, abych odvedl co nejlepší práci pro tým a získal pro něj cenná data.“ 

Šampaňským se Mick Schumacher sprchuje ve F2 v poslední době pravidelně. Foto: Prema

Není pochyb o tom, že Mick je jedním z největších talentů současnosti. Jeho poslední výsledky to jasně dokazují. Okamžitá rychlost se u něj snoubí s konstantností a překvapivou vyzrálostí. To všechno jsou poznávací rysy skutečného šampiona,“ vysekl mu poklonu šéf stáje Alfa Romeo Fréderic Vasseur.

Schumacher se zítra ve Fioranu projede s monopostem SF71H, který Ferrari používalo v sezoně 2018. Bude se o něj dělit s Callumem Ilottem a Robertem Švarcmanem. Ilott se také představí v tréninku na VC Eifelu, ale ve službách Haasu. Švarcmanův čas nastane zřejmě až v Abú Zabí.

Zdroj: Alfa Romeo, úvodní foto: Alfa Romeo