Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pro Schumachera nebyl pátek promarněný

Pro Schumachera nebyl pátek promarněný

Odnesl si z něj spoustu poznatků

Během prvního volného tréninku na Velkou cenu Eifelu si měl Mick Schumacher odbýt svou premiéru s vozem formule 1 v rámci závodního víkendu. Tomuto záměru ovšem udělalo čáru přes rozpočet počasí. Po celou dobu vyhrazenou pro první tréninkové jízdy totiž na Nürburgringu panovaly déšť a mlha, kvůli čemuž by v případě potřeby nemohl vzlétnout zdravotnický vrtulník. Trénink tak nakonec nebyl vůbec odstartován. Stejný osud potkal odpoledne také druhý volný trénink.

Schumacher se sice na trať nepodíval, to ale neznamená, že by pátek považoval za ztracený den: „Samozřejmě byla škoda, že jsme nevyjeli. Věděli jsme, že předpověď počasí nevypadá dobře. Během tohoto ročního období není v Eifelu úplně nejjistější, že bude sucho. Věděli jsme tedy, že by mohlo být mokro – a bylo. Nakonec byla příprava dobrá. Absolvovali jsme řadu porad a já si z nich odnesl spoustu poznatků. Bylo to velmi užitečné,“ uvedl současný vedoucí muž průběžného pořadí formule 2.

Mick Schumacher v pátek z boxové uličky nevyjel. Foto: Alfa Romeo

Ke své budoucnosti se zatím Schumacher nechce příliš vyjadřovat. Další příležitostí ke svezení v monopostu formule 1 by ale nepohrdnul: „Je pro mě důležité dokončit sezonu formule 2 vysoko. Nyní se nacházíme v silné pozici. Na to se soustředím. Co se zbytku týče, skutečně vám o tom teď nemohu nic říci. Jakákoli příležitost skočit do auta by byla skvělá. Formule 1 je cíl, formule 1 je sen, takže čím častěji do ní usednu, tím více příležitostí ukázat se v této kategorii budu mít. Soustředím se na formuli 2. Pokusím se ji dokončit vysoko a zaměřuji se na šampionát,“ dodal.

Pátkem pro Schumachera jeho pobyt u Alfy Romeo nekončí. S týmem zůstává i pro zbytek závodního víkendu a bude pokračovat v získávání zkušeností.

Zdroj: PlanetF1, úvodní foto: Alfa Romeo