Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

To je ale mongol!

To je ale mongol!

Verstappena nezajímá, jestli někoho urazil

Max Verstappen a Lance Stroll kolidovali ve druhém pátečním tréninku na Velkou cenu Portugalska poté, co do první zatáčky okruhu vjeli bok po boku. A na světlo světa se dostala radiokomunikace Red Bullu, kterou zuřící Verstappen pořádně okořenil.

"Co je ten ***** chlapec slepý? Co to s ním do ***** je? Ježíši kriste pane! To je retard. Vůz poškozen. To je mongol. Přísahám!," nebral si servítky Verstappen.

Na vulgarismy chrleny do vysílaček ve vypjatých situacích jsou všichni zvyklí, ale některá Verstappenova slova vyvolala na sociálních sítích vlnu nevole.

"To není můj problém," řekl Verstappen, když se ho novináři zeptali na jeho volbu slov a následky. Mladík přitom slovo "mongol" nepoužil jako nadávku poprvé. V roce 2017 ji použil na jednoho ze stevardů Velké ceny USA.

Verstappen se před incidentem snažil dostat před Strolla a v tréninku není nutné pokoušet se o tvrdé manévry. O to se zřejmě ale ani nepokoušel. Stroll právě v rámci nácviku kvalifikace dokončil rychlé kolo na měkkých pneumatikách a dvě taková kola po sobě pneumatiky nevydrží. Verstappen právě začal své rychlé kolo, takže čekal, že ho Stroll před koncem rovinky prostě pustí. Podle všeho si ho ale jezdec Racing Pointu až do kolize vůbec nevšiml.

Verstappen a Stroll přišli o cenný čas na trati. Verstappen zuřil. Foto: Red Bull

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Racing Point