Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Binotta v Turecku nahradí Mekies

Binotta v Turecku nahradí Mekies

Šéf Scuderie má jinou práci

Letošní boj o pozice v Poháru konstruktérů a příležitostně nějaké ty stupně vítězů není pro Ferrari z dlouhodobého pohledu důležitý. Svědčí o tom také skutečnost, že šéf Scuderie Mattia Binotto ani nepocestuje do Turecka. S velkou pravděpodobností to není kvůli dovolené, raději se prostě soustředí na dění v továrně v Maranellu, kde běží vývoj vozu pro příští sezonu, ale zároveň i projekt auta pro rok 2022. Na červené boxové zídce ho dočasně nahradí sportovní ředitel Laurent Mekies, a prý to nejspíš nebude naposled.

"Tohle pro nás byla velmi těžká sezona," uvedl Mekies, používajíc minulý čas. "Několik závodů v řadě jsme pozorovali zhoršování našich výsledků, až jsme si uvědomili, že s vozem je něco zásadně špatně. Potřebovali jsme hodně času, než jsme se s tím vypořádali. Bylo třeba najít příčinu i řešení problému. Domníváme se, že tato nejtěžší část je za námi. V posledních třech, čtyřech závodech jsme nasadili technické novinky a evidentně jsme na vzestupné křivce."

Velká cena Emilie-Romagni nedopadla pro Ferrari nijak slavně, ale za pozitivum se považuje rychlost Sebastiana Vettela, jenž měl nakročeno k dobře bodovanému umístění, než v boxech doplatil na problém s výměnou pneumatiky.

"Když si to porovnáte, tak tento víkend byl rychlostně k týmovému kolegovi blíže než v předchozích víkendech. Sebastian a jeho část týmu to nevzdali. Usilovně hledali důvody, proč ztratil důvěru ve vůz a zároveň i řešení tohoto problému. Víme, že náš vůz je poměrně nevyzpytatelný. Více než loni. Hůře se s ním jezdí. Ale už se to trochu zlepšilo," potvrdil Mekies.

Ferrari v Turecku povede sportovní ředitel. Foto: Ferrari

Zdroj: grandprix, úvodní foto: Ferrari