Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

V Miami se pojede nejdříve v roce 2022

V Miami se pojede nejdříve v roce 2022

Přípravy jsou momentálně zastaveny

V překotném dění kolem letošní, koronavirem těžce zasažené sezony se poněkud pozapomnělo na plány ohledně závodu F1 v Miami. Projekt velké ceny na Floridě od počátku narážel na výrazný odpor veřejnosti a mnozí se proto domnívají, že byl definitivně uložen k ledu.

Tento názor ovšem nezastává odcházející šéf šampionátu Chase Carey. Není divu, Miami lze považovat do značné míry za jeho dítě.

Je tam pořád všechno v běhu,“ tvrdí a odvolává se na rozhovory, které vedl před pár týdny s odpovědnými činiteli města. „Pouze jsme se dohodli, že kvůli pandemii uvedeme věci na určitou dobu do klidu a debut nasměrujeme na období, kdy se bude moci plánovat s větší přesností.“ 

Fanoušci se zatím v Miami museli spokojit jen s prezentační akcí F1. Foto: Miami GP

Určitě se tak nestane napřesrok, jako nejbližší možnost se tak rýsuje ročník 2022. Carey se odvolává na případy VC Vietnamu a Nizozemska, jejichž napjatě očekávaná premiéra (v Zandvoortu obnovená) musela být nejprve odložena a pak úplně zrušena. Podobné riziko údajně promotér v Miami nehodlá podstoupit.

Vždy jsme říkali, že rozvoj F1 v USA je dlouhodobou záležitostí,“ připomíná Carey. „Důležitější je, abychom to zvládli správně, a ne co nejrychleji.

Otázkou pochopitelně je, zda stejný zájem o kontroverzní podnik bude jevit Careyho nástupce Stefano Domenicali.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Miami GP