Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Russellovi nesedly první dvě zatáčky

Russellovi nesedly první dvě zatáčky

Tahoun Bottas mu moc ujel

Teprve na 37. pokus našel George Russell v kvalifikaci na závod F1 přemožitele. Nemusí se však stydět. Porazil ho Valtteri Bottas a to rozdílem pouhých dvou setin sekundy.

Fin přitom přiznal, že se mu sice dnes jezdilo mnohem lépe než včera, závěrečná fáze však nevycházela podle jeho představ. Vnitřní rozhodnutí týmu znělo, že vyrazí na trať jako první, on ale doufal, že se mu podaří dostat se do aerodynamického pytle za některý z konkurenčních vozů. K tomu ovšem nedošlo, takže s pole position údajně ani moc nepočítal. 

Šéf Mercedesu Toto Wolff označil Russella za muže budoucnosti. Foto: Mercedes

Russell příčinu svého nezdaru viděl v úvodních dvou zatáčkách. „Pořád jsem jim nepřišel na chuť,“ postěžoval si. „Jinak jsem se však v autě cítil velkolepě. Poslední dny byly pro mě mimořádně intenzivní, protože jsem se musel naučit spoustu věcí. Naštěstí to klaplo.

Kromě toho britský mladík litoval, že si v klíčových momentech nechal příliš ujet „tahouna“ Bottase: „Mohl jsem se k němu mnohem více přiblížit. V závěrečné zatáčce nájezdového kola jsem navíc čekal, že mě předjede Verstappen, a dal jsem trochu nohu z plynu. To mě také stálo nějaký čas.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes