Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Russell nevěřil, že se dá závod prohrát dvakrát

Russell nevěřil, že se dá závod prohrát dvakrát

I v Mercedesu pracují jen lidé

Byl to kolosální průser, co jsme předvedli,“ nebral si servítky Toto Wolff v rozhovoru pro televizi Sky. Na mysli měl pochopitelně totálně zpackanou zastávku Georgeho Russella. „Problém vznikl tím, že pravá strana mechaniků neslyšela příslušný pokyn. Takže se na autě objevily nesprávné pneumatiky. Naposledy se nám něco takového přihodilo v dešti na Hockenheimringu, jenže tenkrát se vůz v boxech objevil zcela nečekaně. Podobné chyby se nesmějí stát, ale objeví se i u takového týmu, jako je ten náš. Prostě každý člověk občas šlápne vedle.

Vyjádřil se i k Russellovu rozpoložení po dojezdu. „Zpočátku byl úplně na dně. Později se mu začal vracet jeho typický humor. Prohlásil, že je aspoň rád za své první body v šampionátu,“ uvedl šéf stáje Mercedes. 

Zastávka po defektu už jen dokonala dílo zkázy. Foto: Mercedes

O ty ovšem s dost velkou pravděpodobností přijde, protože mu hrozí za výše zmíněný prohřešek trest, a to i v podobě diskvalifikace.

Zažil jsem už v kariéře závody, kdy jsem ztratil na poslední chvíli vítězství. Ale že se to může opakovat dvakrát po sobě, mě nikdy nenapadlo ani ve snu,“ svěřil se hlavní aktér této truchlohry nizozemské stanici Ziggo. „Udělal jsem všechno pro to, abych udržel věci pod kontrolou, hlavně po startu. Nebýt defektu, zřejmě bych přece jen vyhrál. Těsně, ale dokázali bychom to.

Zdroj: Sky, Ziggo, úvodní foto: Mercedes