Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Karklys chce pokračovat v ESET Cupu

Karklys chce pokračovat v ESET Cupu

Jisté to ale zatím není

Litevský závodník Jonas Karklys se během letošního ročníku ESET Cupu objevil v kategorii Renault Clio Cup. V barvách týmu Judesy Racing nastoupil do podniků na Slovakiaringu a na Hungaroringu. Při svých čtyřech startech zaznamenal dohromady 46 bodů, které v celkovém pořadí šampionátu stačily na sedmé místo. Ve dvou případech Karklys vystoupil na pódium. Stalo se tak v sobotním závodě na Slovakiaringu a poté v nedělním klání na Hungaroringu. Tyto závody dokončil jako třetí.

A v ESET Cupu by Litevec rád pokračoval také v sezoně 2021: „Chtěl jsem jezdit, jak jen to šlo. ESET Cup nabízí v případě závodů Renault Clio Cupu nádherný šampionát s krýsnými okruhy. Příští rok se sem rozhodně chci vrátit a pokračovat. Je ale brzy na to, abych řekl, kde budu příští rok závodit,“ prozradil ohledně svých plánů na rok 2021.

Jonas Karklys (vpravo) v rozhovoru se svým soupeřem a současně kamarádem Tomášem Pekařem. Za nimi stojí Tomášův otec Josef Pekař, sám bývalý závodník. Foto: Carpek Racing

Kromě ESET Cupu jsme letos mohli Karklyse vidět také v šampionátu Clio Cup Central Europe. Tam závodil stejně jako Tomáš Pekař, Filip Sandström a Richard Meixner za český tým Carpek Racing. Celkově obsadil osmé místo a svými 67 body přispěl k vítězství mělnické ekipy v týmovém hodnocení.

Zdroj: ESET Cup, úvodní foto: Carpek Racing