Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Pekař zahajuje cestu za obhajobou

Pekař zahajuje cestu za obhajobou

V Poznani startuje středoevropský Renault Clio Cup

Nadcházející víkend se ponese zejména ve znamení začátku nové sezony formule 1 na rakouském Red Bull Ringu. Dočká se ale mimo jiné i český závodník Tomáš Pekař, který nastoupí v polské Poznani do úvodního podniku seriálu Renault Clio Cup Central Europe.

A rozhodně bude mít na co navazovat. V loňském roce si totiž v této sérii dojel pro titul šampiona. Ten se mu podařilo získat poté, co vyhrál bitvu se Sebastiaanem Bleekemolenem, která trvala až do posledního závodu v belgickém Zolderu. Předtím slavil také v sezoně 2017.

Tomáš Pekař má letos šanci vybojovat třetí titul středoevropského šampiona Renault Clio Cupu. Foto: Renault Clio Cup Central Europe

Pekař ale během polského podniku nenastoupí za svůj tým Carpek Service jako jediný. Jeho světle oranžové barvy totiž budou hájit rovněž litevský závodník Jonas Karklys, který pro stáj závodil již loni, a také Švéd Filip Sandström.

Během pátku bude v Poznani na programu dvojice volných tréninků (první začíná v 10.20, druhý ve 14.30 hodin). V sobotu pak přijde na řadu kvalifikace (9.50 hodin) a první závod (14.20 hodin), do kterého jezdci odstartují právě podle výsledků kvalifikačního klání. Víkend vyvrcholí v neděli druhou závodní jízdou (10.45 hodin). V tomto případě se piloti na roštu seřadí podle svých druhých nejlepších kvalifikačních časů.

Zdroj: FORMULE.cz