Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Carpek Service znovu v ESET Cupu i Clio Cup Series

Carpek Service znovu v ESET Cupu i Clio Cup Series

K Pekařovi se připojí dvě nové tváře

Útok na další titul v seriálu ESET Cup a k tomu příležitostné starty v Clio Cup Series. Takové jsou plány mělnického týmu Carpek Service pro sezonu 2024.

„Budeme se soustředit především na ESET Cup, ve kterém se opět budeme snažit uspět. Znovu ale nastoupíme také v Clio Cup Series, kde plánujeme účast ve vybraných podnicích klasifikace Mid Europe,“ odhaluje Tomáš Pekař program svého týmu.

Sám Pekař usedne i letos za volant vozu Renault Clio páté generace. V ESET Cupu budou kromě něj pravidelně nastupovat i nové posily stáje David Dziwok a Filip Bartoš. Ve vybraných podnicích nastoupí tradičně i Richard Meixner, který pojede stejně jako jeho parťáci s vozem páté generace. Do něj přesedne po několika sezonách se starším „čtyřkovým“ Cliem. Ve vybraných podnicích Clio Cup Series nepojede za Carpek Service pouze Pekař, ale také německý jezdec Henrik Seibel.

Pro Davida Dziwoka a Filipa Bartoše nebude novým prostředím pouze Pekařův tým, ale také závody kategorie Clio Cup vůbec. Zatímco polský jezdec dosud startoval ve voze Fiat 500 Abarth, Bartoš se věnoval závodům elektrických cestovních vozů NXT Gen Cup. V nich účastníci nastupují se speciály LRT NXT1, jejichž základem je model Mini Cooper SE.

„S oběma kluky už jsme loni testovali. Budu se jim snažit předat co nejvíce poznatků a zkušeností a pomoci jim svým koučinkem k co nejlepšímu umístění v celkovém pořadí. Nebudeme ani tak soupeři, jako spíše partneři. Budeme fungovat jako tým, sdílet data, v kvalifikaci si poskytneme větrný pytel, pokud to bude možné a tak dále,“ těší se Pekař na příchod nových tváří.

V Clio Cup Series se Tomáš Pekař několikrát podíval i na celkové pódium. Foto: DPPI/Alpine Raing


Dziwok i Bartoš by letos kromě účinkování v Clio Cupu měli pokračovat i v závodění se svými loňskými vozy. Na Bartoše by tak měly čekat atraktivní okruhy. Závody NXT Gen Cupu se totiž letos pojedou v Misanu, Monte Carlu, Berlíně, Norisringu, Londýně a na Hockenheimringu v rámci doprovodných programů formule E a DTM.

V ESET Cupu má Carpek Service na co navazovat. V minulosti zde získal už několik úspěchů. Za zmínku stojí skutečnost, že v posledních čtyřech sezonách stáj vůbec nenašla přemožitele. V letech 2020, 2022 a 2023 slavil titul Tomáš Pekař, a v sezoně 2021 zastoupil českého pilota na trůnu Švéd Filip Sandström. Za zmínku stojí i triumf Tobiase Poschika v klasifikaci Trophy z roku 2022. Na cestě za ním dosáhl Rakušan na pět vítězství v absolutní klasifikaci. V rámci Clio Cup Series si Pekař v uplynulých třech sezonách připsal jedno druhé a dvě třetí místa v konečném pořadí klasifikace Mid Europe.

Pro Clia bude letošní ročník ESET Cupu vypsán na šest podniků. Vše odstartuje o víkendu 27.-28. dubna, kdy se šampionát vůbec poprvé ukáže na maďarském Balaton Parku. Následovat budou závody na Red Bull Ringu (18.-19. května), Hungaroringu (15.-16. června), v Mostě (3.-4. srpna), na Slovakia Ringu (24.-25. srpna) a v Brně (7.-8. září).

Součástí kalendáře Clio Cup Series jsou závody v Nogaru (30. března – 1. dubna), Portimau (26.-28. dubna), na Hockenheimringu (10.-12. května), v Misanu (17.-19. května), Spa-Francorchamps (31. května – 2. června), Magny-Cours (23.-25. srpna), Barceloně (12.-14. září), Le Castellet (4.-6. října) a Monze (18.-20. října). Jakých závodních víkendů se zúčastní Carpek Service, bude teprve upřesněno.

Zdroj: Carpek Service, ESET Cup, FORMULE.cz, úvodní foto: DPPI/Xavi Bonilla