Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

O 23. závodu rozhodnou peníze

O 23. závodu rozhodnou peníze

F1 možná bude povinně očkovat

V Itálii se povídá, že Imola má dobrou šanci obsadit volný víkend, který v kalendáři sezony 2021 zůstal po VC Vietnamu, která se s největší pravděpodobností neuskuteční.

"Samozřejmě je nám líto, že se nám opět nepovede dostat do Vietnamu. Ale hledáme dobrou náhradu," řekl Ross Brawn. "Tento rok jsme v Imole byli svědky dobrého závodu, stejně jako v Portugalsku a Turecku. Takže je to otevřené. Uvidíme, jak se věci dále vyvinou."

Pořadatel velké ceny musí do rozpočtu vlastníků a týmů F1 každý rok přispět mnoha miliony dolarů. Tento rok se karta obrátila. Putovní cirkus zůstal uvězněn v Evropě a potřeboval okruhy s licencí Grade A. Nebylo myslitelné, aby od nich žádal poplatek za právo uspořádat závod před prázdnými tribunami. To umožnilo navštívit okruhy, které z kalendáře vypadly, nebo se do něj nikdy nedostaly z ekonomických důvodů. Příští rok se však očekává návrat do normálu.

"Ano, příští rok se chceme vrátit k normálu, takže komerční stránka bude velmi důležitá. Některé země se ocitnou v lepší pozici než jiné, protože pro nás budou finančně výhodnější. S tím se musí počítat. Co nejrychleji se chceme vrátit na finanční úroveň, na kterou jsme zvyklí. Takže ano, obchodní hledisko bude mnohem důležitější než letos," zdůraznil Brawn.

Uvidíme vozy F1 opět na okruhu v Imole? Foto: Haas

Sezona má začít v březnu v Austrálii, ale už jsou obavy, zda závod opět nebude muset být zrušen. Zabránění opakování letošního scénáře má pomoci očkování.

"Nyní je na tom Austrálie dobře. Ještě nerozhodli, co udělají s tenisem (Australian Open), ale věci se mění k lepšímu. V tomto jsem optimistický a věřím, že Austrálie pochopí, že F1 se při návštěvě státu chová mimořádně zodpovědně. Kromě toho, do té doby můžeme mít vakcínu. Když jsem ve F1 začínal, bylo pro nás normální, že než jsme vycestovali do některých zemí, dali jsme se očkovat. Vrátit se k tomu by bylo rozumným řešením," podotkl Brawn.

Zdroj: La Gazzetta dello Sport, úvodní foto: Haas