Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Verstappenovi se za jízdy zasekla ruka

Verstappenovi se za jízdy zasekla ruka

"Doslova jsem zatáčel do zdi"

Max Verstappen skvělým kolem vyhrál kvalifikaci na Velkou cenu Abú Zabí. To se však odehrálo až v její poslední části, označované jako Q3. Ve Q2 zažil úplně jiné drama, které mohlo vyústit i v to, že by se do Q3 vůbec nedostal. A možná ani na start závodu.

Na začátku druhého sektoru v šikaně uchopil volant tak nešťastně, že mu při výjezdu zůstala jedna ruka zaseknutá mezi volantem a nohou. Volant byl přitom ostře vytočený. Naštěstí jezdec zareagoval rychle a přišel pouze o jedno měřené kolo, které měl čas nahradit.

"Zasekla se mi ruka v kokpitu. Zatáčka číslo šest. Proto bylo kolo tak špatné," vysvětloval Nizozemec týmu prostřednictvím týmové vysílačky.

"Musel jsem udělat nějaký nešťastný pohyb rukou," řekl později v rozhovoru pro web RaceFans. "Zasekla se. Myslím, že zůstala mezi volantem a kolenem. Ještě se mi to nikdy nestalo, ale doslova jsem zatáčel do zdi. Něco jsem musel udělat velmi nešťastně."

"Velmi zvláštní" přišel problém i šéfovi jeho týmu Red Bull Christianu Hornerovi.

"Volanty jsou navrženy podle tvaru jezdcovy ruky. Je divné, že se něco takového může stát," konstatoval..

Verstappen si musí v šikaně dávat lepší pozor. Foto: Red Bull

Pro Verstappenova týmového kolegu to ale není žádná novinka.

"Pro mě, jednoho z vyšších jezdců, to byl jeden z prvních problémů. Stalo se mi to s týmem Toro Rosso, ale rychle jsme to vyřešili. Když jsem ve Spa poprvé nastoupil za Red Bull, už jsme měli připraveno řešení. Opěrky, jakož i celý zbytek kokpitu, jsou moc úzké. Z aerodynamických důvodů. Stačí nezvyklé uchopení, prsty v neobvyklé pozici a ruka se snadno zasekne. Já to ale tento rok neřeším. Již jsme udělali pár modifikací, takže nemám tento problém," řekl Alexander Albon.

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: Red Bull