Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ferrari chce za málo peněz hodně muziky

Ferrari chce za málo peněz hodně muziky

S letošním vozem plánuje být do třetího místa

Rozlousknutí hodně tvrdého oříšku čeká Scuderii Ferrari. Svoje úsilí jednoznačně soustředí na vývoj monopostu pro rok 2022. Jenže současně se chce v příští sezoně umístit do třetího místa v Poháru konstruktérů.

Letošní šestou příčku nemůžeme v žádném případě akceptovat,“ prohlašuje její šéf Mattia Binotto. „Musíme k tomu přistoupit jiným způsobem.“ Bohužel už neřekl jakým, protože manévrovací schopnosti stáje jsou hodně omezené. Je nucena použít aktuální zjevně nepovedené auto, jen s povolenými vylepšeními, zejména v oblasti aerodynamiky. A ani jejich úplná realizace není jistá.

Binotto se napřesrok pokusí o téměř nemožné. Foto: Ferrari

Jestliže budeme na voze něco zásadnějšího dělat, tak jedině v případě, že situace se vyvine hůře, než jsme předpokládali. Šampionát v roce 2022 má pro nás nejvyšší prioritu. Pokud do něj vstoupíme neúspěšně, těžko už vzniklou ztrátu dohoníme,“ zdůrazňuje Binotto.

Naději, že pohroma se nebude opakovat, čerpá především z faktu, že tým napřesrok nasadí nový a údajně výkonnější motor. „Zda to pomůže, ovšem poznáme až z přímého srovnání s konkurencí. Jsem ale přesvědčen, že půjdeme nahoru, pokud každý odvede lepší práci než v minulosti,“ doufá mnohými již odepsaný boss.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Ferrari