Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen by raději vyhrál první než poslední závod

Verstappen by raději vyhrál první než poslední závod

Letošní slabiny vozu jsou údajně pryč

Nizozemská televizní stanice Ziggo Sport připravila dokument o Maxi Verstappenovi. Jmenuje se Whatever it takes a při příležitosti jeho premiéry se uskutečnila online tiskovka s hlavním hrdinou.

Verstappen se na ní samozřejmě netajil touhou konečně sesadit z trůnu dominující mercedesy. Současně však odmítl přeceňovat svůj úspěch z Abú Zabí. Red Bull Racing mívá totiž obvykle silný konec sezony, zatímco začátek té následující mu „uteče“. „To je třeba bezpodmínečně změnit,“ prohlásil kategoricky. 

Verstappen bude mít k dispozici vylepšený vůz a parťáka, který ho dokáže podržet. Foto: Red Bull

Prakticky stejný názor zastává i Maxův otec Jos. „Je krásné vyhrát poslední závod, ale ještě úžasnější je triumfovat v tom prvním,“ konstatoval. Podle něj šance na to tu určitě je, navzdory limitujícím technickým předpisům: „Ke změnám na autech přesto dojde. Nezapomeňte, že úpravy podlahy si vynutí modifikace i v jiných částech monopostu. Také doufáme, že s něčím přijde Honda.

Obdobné naděje chová také syn: „Nemusíme vymýšlet něco zbrusu nového, použijeme identický podvozek. Ale přišli jsme na pár slabin. Letos jsme se s nimi nestačili vypořádat, napřesrok už zmizí.“ Konkrétně má jít o problémy s nestabilitou vozu, na něž doplatil zejména Verstappenův kolega Alexander Albon.

Max navíc bude starší a moudřejší. Mnohem lépe se zorientuje v kritických situacích. Stane se lepším člověkem i závodníkem,“ zaprorokoval si Jos Verstappen.

Zdroj: Ziggo Sport, Motorsport-Total, úvodní foto: Red Bull