Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Wolff jako náhradník za Hamiltona?

Wolff jako náhradník za Hamiltona?

Když se všichni ptají na to samé…

Jednoho dne vytáhneme plnicí pera.“ Těmito slovy reagoval Toto Wolff v rozhovoru pro rakouskou televizi ORF na „nečekaný“ dotaz, kdy konečně Lewis Hamilton podepíše prodloužení smlouvy u Mercedesu.

Wolff přičítá vinu za průtahy především aktuální mimořádné situaci, kdy mistr světa pobývá v USA a on sám musel absolvovat karanténu v Kitzbühlu. „Těžko si plácneme, když se nepotkáme,“ vysvětlil.

Toto Wolff si z debat kolem Hamiltonova kontraktu už dělá legraci. Zdroj: Mercedes

Nicméně opatrně naznačil, že vyjednávání neprobíhalo hladce. Blíže se pochopitelně odmítl vyjádřit. Potíže by však už měly být překonány. „Někdy je potřeba si věci pořádně vysvětlit, a to stojí nějaký čas. Ale před Bahrajnem bude všechno vyřešené,“ zdůraznil s tím, že žádný nejzazší termín stanoven není. „Právníci obou stran pracují naplno. Nemají to právě jednoduché, protože my se s Lewisem domlouváme jen přes Zoom a pak to pokaždé hodíme na ně.

Wolff se současně zapřísahal, že Mercedes ke zlomení Hamiltonova odporu nevytáhl kartu jménem George Russell. „George se skvěle předvedl a má před sebou výbornou budoucnost. Jenže my cestou výhružek rozhodně nejdeme, už vzhledem k našemu dlouholetému partnerství. Naopak jsem Lewisovi oznámil, že místo něj připadám v úvahu já. Zase po letech se objeví Rakušan ve formuli 1! Jenom nevím, jak se nasoukám do auta,“ dodal s nadsázkou Wolff.

Zdroj: ORF, úvodní foto: Mercedes