Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

V Římě chtějí v dubnu opravdu jet

V Římě chtějí v dubnu opravdu jet

Dokonce postaví větší tribuny pro diváky

I přes značně nejistou situaci ohledně pandemie koronaviru běží přípravy na závod formule E v Římě na plné obrátky. Ve Věčném městě se má jet 10. dubna a organizátoři nyní představili upravenou podobu trati.

Místem konání bude i tentokrát architektonicky nesmírně zajímavá čtvrť EUR, původně budovaná ve třicátých letech minulého století pro nakonec zrušenou světovou výstavu. Okruh povede opět kolem nejpoutavějších míst – Palazzo dei Congressi, Piazzale Marconi nebo Palazzo della Civita Italiana. Je však delší než původní. Měří 3,385 km a obsahuje 19 zatáček. Na větší distanci se ve formuli E závodilo jen v jejích počátcích v letech 2014 a 2015 v Pekingu. 

Na této trati se odehraje letošní E-Prix Říma. Foto: FIA Formula E.

Kromě zatraktivnění pro závodníky i diváky měly úpravy za cíl také zvýšit kapacitu tribun a redukovat negativní vliv uzávěrek na běžný provoz v oblasti. Radou v tomto směru přispěl rovněž takzvaný jezdecký panel, do něhož byli přizváni Lucas di Grassi, Oliver Rowland a Jérome d´Ambrosio.

Zatím poslední E-Prix Říma před dvěma roky vygenerovala nečekaný zisk 60 milionů eur. To se letos asi těžko podaří zopakovat, protože s největší pravděpodobností vypadnou příjmy ze vstupného.

Zdroj: FIA Formula E, úvodní foto: FIA Formula E