Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardo je skvělým motivátorem

Ricciardo je skvělým motivátorem

Nevzdává se a vede k tomu ostatní

Daniel Ricciardo, alias vysmátý Australan, je nejen skvělým závodníkem, ale také výborným motivátorem. Kdyby to o něm řekl někdo z McLarenu, kam letos přestoupil, asi bychom tomu nemuseli věnovat pozornost. O Ricciardovi to ale řekl Pat Fry, technický ředitel pro podvozek Alpine, odkud Ricciardo pláchl a kde asi bude chybět.

"Daniel je výjimečný," říká 56letý britský inženýr. "Je velmi rychlý a rozumný. Ale málo se o něm ví, jaký je dobrý motivátor. Je skvělým motivátorem. I když něco nevyjde podle očekávání, například po zpackané kvalifikaci, dokáže vidět a mluvit o dobré stránce toho, že jsme se něco naučili a že zítra to uděláme lépe. To je skvělý způsob, jak kolem sebe stmelit tým. I v tomto je skvělý, výjimečný."

Ricciardo je prý skvělý lídr. Foto: Renault

Ricciardem uvolněné místo zaujal dvojnásobný mistr světa Fernando Alonso, který se do F1 vrací po dvouleté přestávce.

"Hodně se musel naučit v simulátoru. Potřeboval si zvyknout i na jednoduché věci. Tedy, něco může znít jednoduše, ale není snadné zvyknout si na novou pohonnou jednotku. A dokonce, i když je stejná pohonná jednotka v jiném voze, tým má spoustu věcí nastavených po svém. Takže se musel hodně učit. Během porad poslouchal, aby se seznámil s týmem. Před sezonou budou pouze tři dny testování a pak hned první závod, takže je třeba, aby si jezdec předem zvykl nejen na vůz, ale na celý tým a jeho lidi," připomíná Fry.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Renault