Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Verstappen má výkonnostní klauzuli

Verstappen má výkonnostní klauzuli

Red Bull o něj může snadno přijít

Helmut Marko v rozhovoru pro německý f1-Insider přiznal, že Max Verstappen má ve smlouvě výkonnostní klauzuli, která by mu mohla umožnit z týmu odejít po sezoně 2021.

"Ano, je tam výkonnostní klauzule," řekl šéf Motorsportu Red Bullu. "Nechci zacházet do detailů, ale v podstatě Max buď bude mít možnost bojovat o vítězství v závodech a o titul mistra světa a jeho kontrakt se prodlouží, nebo bude volný s možností odejít. Ale my chceme vyhrávat. Nejen kvůli Maxovi, ale protože to máme v krvi. Jsme na dobré cestě. Takže věřím, že naplníme podmínky prodloužení smlouvy."

Podle informací německého webového portálu se platnost smlouvy prodlouží do dalšího roku pouze v případě, že nebude na nejrychlejšího soupeře pravidelně ztrácet více než tři desetiny sekundy na kolo. Lewis Hamilton má nyní s Mercedesem smlouvu také pouze do konce roku 2021. A právě Mercedes by mohl po Verstappenovi sáhnout, kdyby se už s Hamiltonem nedokázal dohodnout, nebo ten by se rozhodl skončit se závoděním. Byla by to dobrá zpráva pro Sergia Péreze, kterého by si pak nejspíš Red Bull nechal jako zkušeného jezdce vedle některého ze svých mladých talentů. Pokud ale v Mercedesu volné místo nebude, Verstappen nejspíš prostě nebude mít žádnou lepší možnost než zůstat v Red Bullu, i kdyby ztrácel třeba půl sekundy na kolo.

Verstappenovi by se mohla rozvázat smlouva a uvolnit místo v Mercedesu. Foto: Red Bull

Zdroj: f1-Insider, úvodní foto: Red Bull