Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vůbec nezávodit v Africe, to je ostuda

Vůbec nezávodit v Africe, to je ostuda

V horizontu pár let dojde k nápravě.

Formule 1 si dala nový střednědobý cíl. Přidat do kalendáře velkých cen závod v Africe.

"Jsem téhož názoru, souhlasím s Lewisem, že nemít závod v Africe je prostě špatně," reagovala Chloe Targett-Adamsová, globální ředitelka propagace závodů, na nedávné vyjádření úřadujícího mistra světa, Lewise Hamiltona, o potřebě podpořit diverzitu ve F1 závodem v Africe.

"Chceme se tam dostat, je to na našem seznamu priorit. Již pár let jsme v kontaktu s potenciálními zájemci. Doufáme, že se nám nakonec podaří dát vše dohromady a závod divákům přineseme ve střednědobém horizontu."

Favoritem na získání "Velké ceny Afriky" je jihoafrický Okruh Kyalami Grand Prix. Ještě předtím ale majitelé F1 nejspíš budou chtít splnit cíl, který si dali už v roce 2017. Dostat do kalendáře další závod v USA.

"Vedle Afriky mají jednoznačnou strategickou prioritu Spojené Státy. Máme skvělý závod v Austinu a doufáme, že s jeho pořadatelem budeme moci spolupracovat i v dalších letech. Ale chceme druhý závod, dobrou destinaci, skrze kterou podpoříme naši přítomnost v USA. A netajíme, že Asie je také důležitá."

Návrat F1 do Kyalami je už evergreenem. Šanci jistě mají i ulice oblíbených afrických dovolenkových destinací. Foto: Okruh Kyalami Grand Prix

Targett-Adamsová prozradila, že v Asii má stále největší šanci VC Vietnamu. Loni závod v ulicích hlavního města překazila pandemie, letos povolební výměna politiků, ale to ještě nemusí být definitivní konec.

Zdroj: f1i, úvodní foto: Okruh Kyalami Grand Prix