Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Kdo bude sedět na lavičce náhradníků?

Kdo bude sedět na lavičce náhradníků?

Na startu můžeme vidět i jednoho z těchto jezdců.

Seznam dvaceti jezdců, kteří se tuto neděli budou moci postavit na start Velké ceny Bahrajnu, je už měsíce kompletní a známý. Pojďme se ale podívat, kdo bude sedět na lavičce náhradníků a možná se tedy při nějaké příležitosti také zapojí do sezony, jako loni Nico Hülkenberg, Pietro Fittipaldi a Jack Aitken.

Mercedes bude mít na výběr. Pozici náhradníka dostali oba jezdci týmu Mercedes ve Formuli E, Stoffel Vandoorne a Nyck de Vries. Na víkendy, kdy se pojede velká cena i ePrix, si pravděpodobně zajistí Hülkenbergovy služby. Přitom není vyloučeno, že v případě potřeby si z Williamsu beztak vezme George Russella, jak to udělal loni v Sachíre. S McLarenem má dohodu, že mu v případě potřeby půjčí některého z prvních tří jmenovaných.

Red Bull a AlphaTauri mají samozřejmě v záloze Alexandra Albona. Bývalý závodník těchto týmů, Daniil Kvjat, teď bude náhradníkem tým Alpine. Ferrari má na pozici náhradníka napsaného závodníka týmu Alfa Romeo, Antonia Giovinazziho. Za Itala by v takovém případě zaskočil rezervní jezdec Alfa Romeo, Polák Robert Kubica.

Haas a Williams prodloužili smlouvy svým loňským náhradníkům, Pietrovi Fittipaldimu a Jacku Aitkenovi. Jméno svého náhradníka neoznámil Aston Martin, ale loni tahle stáj musela být velmi spokojena s Hülkenbergem a s velkou pravděpodobností by se tedy obrátila na něj.

Kvjat se přesunul z monopostu AlphaTauri na lavičku Alpine. Foto: AlphaTauri

Zdroj: MotorsportWeek, úvodní foto: Red Bull