Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pérez ještě nenašel rychlost

Pérez ještě nenašel rychlost

Z vozu se dá vymačkat mnohem více.

Max Verstappen byl z pohledu dosaženého času na jedno kolo nejrychlejší v prvním i ve druhém včerejším tréninku, zatímco jeho týmový kolega obsadil desátou a šestou příčku. Jeho závodní tempo nemusí být vůbec špatné, ale kvalifikace se trochu obává.

"Je před námi ještě dost práce. Potřebujeme zlepšit rychlost na jedno kolo. Ztrácíme, protože s vozem ještě nejsem sžitý," řekl mexický závodník. "Stále musím přemýšlet nad tím, co právě dělám. Necítím se ve voze přirozeně.

Ale dlouhé stinty byly docela v pořádku. Tempo nebylo vůbec špatné, to je dobrá zpráva. Potřebuji zlepšit čistou rychlost. Na měkkých pneumatikách bych měl jezdit rychleji. Vůz je rychlý. Máme dobrou rychlost a kvalifikace by mohla být velmi těsná. Musíme to zvládnout a dobře vykročit do sezony."

Verstappen problém nemá a soustřeďuje se na to, aby zůstal nohama pevně na zemi a připraven na překvapení hlavně ze strany Mercedesu.

"Další pozitivní den. Bylo docela horko a silný vítr, takže se těžko hledalo vyvážení vozu, které by bylo optimální pro celý okruh. Ale rozhodně to byl pozitivní den. Ještě před sebou máme kus práce, musíme zlepšit práci s pneumatikami i balanc vozu, i proto, že v sobotu asi bude ještě více větrno. Naštěstí, podmínky budou pro všechny stejné. Víkend začal dobře, ale už jsem velmi zvědavý, jak dopadne kvalifikace," přiznal Verstappen.

Verstappen se s RB16B sžil hned. Foto: Red Bull

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Red Bull