Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Rychlost Ferrari je skutečná

Rychlost Ferrari je skutečná

Maranello se popere o čelo druhé ligy.

Kdyby před 12 měsíci Ferrari mluvilo o boji o místo nejlepšího z druhé ligy, fanoušci by byli hodně zklamáni. Po strmém pádu v roce 2020 se ale Ferrari škrábe zpět, blíže k ztracené pozici špičkového týmu a čelo druhé ligy zní jako optimistická předpověď. Charles Leclerc, jenž si loňskou torturou prošel spolu s týmem, oceňuje lepší ovladatelnost vozu i více koňských sil a domnívá se, že může pravidelně porazit každého s výjimkou dvou top týmů.

"Celý víkend jsem se trochu trápil, překračoval jsem hranice možností vozu, nebylo to dobré. Ale stále jsem věděl, že takto rychlé kolo je dosažitelné. Ačkoli to nemůžete vědět skutečně najisto, dokud takové kolo opravdu nezajedete. Ale od začátku kvalifikace jsem to cítil. Každý další pokus byl lepší než předchozí. S mým kolem ve Q3 jsem velmi spokojen," raduje se Monačan.

"Ano, můžeme se měřit s nejlepšími ze středu pole. Ohromuje mě rychlost AlphaTauri. Byli rychlí, když trénovali delší stinty a budou startovat na prostřední směsi, takže to bude boj. Naším cílem je samozřejmě udržet si pozici."

Pole position to není, ale loňské trýznění se nebude opakovat. Foto: Ferrari

Leclerkovi po kvalifikaci patří čtvrté a Pierrovi Gaslymu z AlphaTauri páté místo. Následují dva jezdci McLarenu a až osmé místo zbylo Carlosi Sainzovi. Španielovo soustředění nejspíš rozhodila porucha v samém závěru Q1. Těsně poté, co si zajistil místo ve Q2 mu zhasl motor. Naštěstí, povedlo se mu nastartovat a po zbytek kvalifikace motor poslouchal.

"Mohu být rád. Když se mi vypnul motor, myslel jsem, že tím moje kvalifikace skončila. Bylo to hodně stresující," řekl Sainz. "Q3 neproběhla podle plánu. Nepřišel jsem na to, jak z vozu dostat poslední desetiny."

Sainzův čas v závěru kvalifikace byl dokonce o dvě desetiny sekundy horší než ve Q2.

Zdroj: Motorsport, Racer, úvodní foto: Ferrari