Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Leclerc ani nedoufá v pole

Leclerc ani nedoufá v pole

Bude vůbec někdo konkurovat Red Bullu?

Fernando Alonso se po pátku nechal slyšet, že na boj o pole position vůbec nemyslí. Mercedes v Bahrajnu nevypadá vůbec dobře, McLaren a Alpine řeší své zřejmé problémy. A Ferrari? To prý také nebude dostatečně rychlé na to, aby bylo skutečnou konkurencí pro Red Bull.

Já si nemyslím, že máme rychlost na pole position,“ řekl Charles Leclerc otevřeně v rozhovoru pro F1 TV. „Ještě se to nedá dobře odhadnout. Například Aston, myslím, v sobotu nebude tak blízko, jak byl teď. Ale nic není jisté, jen si to tak myslím. Z našeho vozu mám lepší pocit než v testu. Před týdnem nám chyběla konzistentnost, ale to i proto, že jsme chtěli vyzkoušet spoustu věcí za krátký čas. Málokdy jsem se ve voze cítil dobře. Dnes tomu tak bylo.

Carlos Sainz zklamal fanoušky ještě více, když řekl, že jemu vůz teď vyhovuje méně než před týdnem.

Vůz nedělá přesně to, co od něj očekávám, přitom během testování tomu tak bylo. Mám větší problém s balancem. Je to horší. Ale doufám, že před posledním tréninkem si s tím nějak poradíme.

Avšak i kdyby se Red Bull skutečně ukázal být v Bahrajnu neporazitelný, nemusí to předznamenat zbytek sezony. Mezinárodní okruh v Bahrajnu patří k hodně specifickým okruhům a například loni to po prvním závodě vypadalo, že nás čeká sezona soubojů Ferrari a Red Bullu, pokud Red Bull zlepší spolehlivost dožene malou rychlostní ztrátu na Ferrari.

Sainzovi se v pátek jeho ferrari vůbec nelíbilo. Foto: Ferrari

Zdroj: F1 TV, úvodní foto: Ferrari