Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sainz začal opatrně, končil rychle

Sainz začal opatrně, končil rychle

Leclerka překvapila rychlost McLarenu.

Po letech jsou McLaren a Ferrari opět v těsném souboji, přestože teď ne o vítězství, ale o čelo druhé ligy. Charlese Leclerka překvapilo, jak vysoké tempo udržel oranžový vůz Landa Norrise, který byl v cíli o šest sekund dříve.

"Popravdě řečeno, dost mě překvapil," přiznal Leclerc. "Ve druhém tréninku ukázali, že budou konkurenceschopní, ale v závodě jezdili ještě rychleji. Takže ano, trochu překvapení. Měl jsem dobrý start, pneumatiky pracovaly. Možná jsme do boxů zajeli příliš brzy, ale udělali jsme to úmyslně, abychom zatlačili na soupeře. Vycházelo nám to, ale pneumatiky nevydržely až do konce závodu."

V souboji nových akvizic těchto dvou týmů byl také úspěšnější jezdec McLarenu, Daniel Ricciardo. Carlose Sainze ale potěšilo, že v závěru závodu se na Australana dotáhl, ačkoli o předjížděcí manévr se už nestihl pokusit.

"Závěr závodu byl velmi dobrý," prohlásil Španěl. "Na střední a tvrdé směsi jsem měl dobrou rychlost. Start byl slabý, hlavně proto, že jsem se chtěl v první řadě vyhnout chybám a přežít první kolo bez kolize. Také jsem potřeboval zjistit, jak se bude náš vůz chovat v závěsu za jiným.

Později, když jsem se dostal do čistého vzduchu, jsem byl rychlý. Nemohu si stěžovat, prostě jsem v procesu poznávání nového vozu. Můžeme být spokojeni. Loni jsem (ve voze McLarenu) předjížděl Charlese jako nic. Když si vzpomenete, jak velký byl rozdíl loni, tak tohle je dobrý výsledek."

Z prvního boje vyšlo Ferrari poražené, ale byl to dobrý boj. Foto: Ferrari

Šéf týmu naznačil, že je velmi rád, že v týmu už není Sebastian Vettel.

"Jsem rád, že se konečně mohu spolehnout na oba jezdce," řekl Mattia Binotto. "Je to důležité. Potřebujeme zajistit, že motivace bude nadále pouze růst. Pro Carlose není hlavním soupeřem Charles a pro Charlese není hlavním soupeřem Carlos. Pro oba jsou hlavními soupeři vozy před námi. Když budeme před všemi ostatními, pak mohou bojovat mezi sebou."

Zdroj: f1i, Sky, úvodní foto: Ferrari