Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Schumacher nemá místo díky sponzorovi

Schumacher nemá místo díky sponzorovi

Má ho pouze díky Ferrari.

Günter Steiner žurnalistům vysvětloval, že Mick Schumacher nemá v jeho týmu místo díky sponzorovi 1&1 a přitom potvrdil, že ho do týmu vlastně dostal jiný sponzor. Tím sponzorem je Ferrari skrze svou Jezdeckou akademii. Nejedná se o senzační zprávu, předpokládalo se, že za výběrem tohoto jezdce je především Ferrari, ale Steiner byl opět jednou přímočařejší, než je u šéfů týmů zvykem.

"1&1 je sponzor týmu Haas, ne Mickův sponzor. Přišli k nám oba zároveň, ale byli to paralelní události, ne spojené události," řekl šéf týmu Haas. "Samozřejmě nám to pomohlo s 1&1. Jsou velmi rádi, že ho máme v týmu. Avšak bylo to rozhodnutí Ferrari, že tohoto svého jezdce umístí k nám. My jsme se ptali, zda by mohl jít k nám, je to vítěz F2. Ale neproběhlo žádné jednání mezi sponzorem a Mickem."

Německá společnost se k týmu přidala zároveň se Schumacherem. Foto: Haas

Dodejme, že 1&1 je německá společnost podnikající v oblasti internetových služeb a do třetí sezony seriálu Touha po vítězství se dostalo i jednání Steinera se zástupci této společnosti, kteří jasně řekli, že by si v týmu přáli mít německého závodníka. Není nic nového, že když tým uvažuje, že vezme na palubu nového jezdce, zároveň se už ohlíží, kde by se mu díky tomu otevřel lovecký revír na sponzory.

Stejně tak do Scuderie Ferrari od příchodu Carlose Sainze přitékají peníze ze Španělska a Red Bull díky Sergiu Pérezovi ulovil pár sponzorů z Mexika. Nováčkům, o nichž je známo, že mají sponzorskou podporu, ale hrozí nálepka paydriverů, proto Steiner raději připsal stoprocentní zásluhu juniorskému programu Ferrari. Když se jezdec do F1 dostane díky juniorskému programu některého z bohatých týmů, tak se na něj nedívá jako na paydrivera, ačkoli jeho tým za něj dostává zaplaceno úplně stejně.

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: Haas