Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pérez se učí Verstappenův jezdecký styl

Pérez se učí Verstappenův jezdecký styl

Tak odemkne celý potenciál RB16B.

Sergio Pérez je čtvrtým kolegou Maxe Verstappena za poslední čtyři roky a všichni si uvědomují, že to není příjemná pozice. Hlavně, když dostal pouze jednoletou smlouvu. Pierre Gasly a Alexander Albon jsou pořád v záloze a z Helmut Marko je nadšen japonským nováčkem AlphaTauri, Júkim Cunodou.

Zdá se, že za nejrychlejší cestu na Verstappenovu úroveň považuje pochopení a napodobení jeho jezdeckého stylu. Nakonec, není překvapením, že Red Bull v posledních letech směřoval vývoj svých vozů na základě Verstappenovy zpětné vazby a tedy vyhovuje jeho stylu.

"Už jsem zjistil něco o Maxově jezdeckém stylu. O tom, jak je třeba s vozem jezdit, abych z něj dostal maximum," řekl mexický jezdec před druhým závodním víkendem sezony. "To je to nejcennější, co jsem si z Bahrajnu odvezl. Přesně vím, jaké vyvážení vůz potřebuje. Očekávám těsný boj proti Mercedesu, ale ještě uvidíme, jestli se poměr sil bude zásadně měnit v závislosti na typu okruhu a povětrnostních podmínkách. Sám jsem zvědav, co se změní, když budeme na jiné trati, jaká bude konkurenceschopnost."

Žádný ze současných jezdců F1 nemůže říct, že má s okruhem v Imole bohaté zkušenosti. Trať se do kalendáře velkých cen vrátila pouze loni, ale Pérez v tom závodu sahal po stupních vítězů, než ho tým Racing Point povolal do boxů pro čerstvější pneumatiky.

"Mým cílem je prostě dobrý závod. Samozřejmě doufám, že budeme opět konkurenceschopní a že budu moci bojovat o pódium a snad i o vítězství. Na rozdíl od Bahrajnu bude velmi důležitá kvalifikace. Těžko se tam předjíždí, ale mám ten okruh rád."

Loni to Pérezovi v Imole nevyšlo. Foto: Racing Point

Zdroj: MotorsportWeek, úvodní foto: Red Bull