Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Red Bull Powertrains získalo inženýra Mercedesu

Red Bull Powertrains získalo inženýra Mercedesu

Post technického ředitele motorů obsazen.

Budova motorové divize Red Bullu je teprve ve výstavbě a už se jí podařil pěkný personální úlovek. Na palubu přijde dlouholetý zaměstnanec továrny na motory Mercedesu, Ben Hodginson.

Hodgkinson opouští své místo v Mercedes AMG High Performance Powertrains, kde od roku 2017 zastává funkci šéfa mechanického inženýrství, ale ve společnosti je již 20 let, tedy přišel dříve, než společnost Ilmor kompletně odkoupil Mercedes. Předtím pracoval na motorech, které soutěžily ve WRC i Le Mans. U Red Bull Powertrains nastoupí na místo technického ředitele, ale nejprve bude muset pár měsíců zůstat doma, jak mu to přikazuje smlouva s Mercedesem.

"Jsem nadšen, že mohu Bena uvítat v Red Bull Powertrains jako jeho technického ředitele," přivítal nového zaměstnance Christian Horner, který si k funkci šéfa týmu Red Bull Racing přidal i funkci generálního ředitele Red Bull Powertrains, která tedy bude obchodní společností oddělenou od týmu, stejně jako to mají Mercedes a Renault, ačkoli bude sídlit ve stejném areálu jako RBR.

"K extrémně vzrušujícímu projektu přichází z vítězného týmu jako inovátor schopný vést tým stejně smýšlejících, vysoce kvalifikovaných inženýrů. Když Red Bull oznámil vytvoření Red Bull Powertrains, zároveň si dal nový cíl dostat všechny návrhářské práce pod svou střechu, abychom naši budoucnost drželi pevně ve svých rukou. Benovo najmutí vychází z našich dlouhodobých plánů a ujistíme se, že se svým týmem dostane maximum dostupných zdrojů."

Část Hodginsonova týmu budou tvořit současní zaměstnanci Hondy, která souhlasila, že některým z nich umožní změnu zaměstnavatele.

Red Bull bere svůj osud do vlastních rukou. Foto: Red Bull

Zdroj: Motorsport, f1i, úvodní foto: Red Bull