Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Podle Alonsa je letos nejlepší Verstappen

Podle Alonsa je letos nejlepší Verstappen

Ricciardo obdivuje Hamiltona.

Kdo je prozatím nejlepším jezdcem sezony 2021? Pokud byste se zeptali Fernanda Alonsa, ukázal by prstem na Nizozemce v týmu Red Bull.

"Ve F1 se jezdci porovnávají velmi těžko. A jeden může být rychlejší na jedno kolo, jiný mít lepší starty a další může být extrémně konzistentní nebo mimořádně agresivní," řekl španělský matador v rozhovoru pro f1-insider. "Ale podle mého mínění momentálně nejlépe jezdí Max Verstappen.

Jako jezdec musím říct, že se mi velmi líbí sledovat ho při práci. Nikdy nevypíná útočný režim. Pokud je na třetím místě a dohání vůz před ním, tak je vám jasné, že nezůstane jen tak trčet na třetím místě a určitě se pokusí zaútočit. Takový styl nevyhnutelně občas vyprodukuje chyby, ale pohledem fanouška je to jen dobře."

Verstappenův otec potvrdil, že Verstappen musí s RB16B jezdit na hraně, když chce stíhat tempu mercedesů.

"Je vidět, že Mercedesu vydrží pneumatiky mnohem déle než nám. Částečně k tomu přispívá fakt, že Max musí jezdit více na limitu vozu, aby mohl závodit s Mercedesem. Výsledkem je větší zátěž na pneumatiky," řekl Jos Verstappen.

Před pár lety přehnaně divoký mladík, dnes respektovaný závodník. Foto: Red Bull

Podle Daniela Ricciarda zase Hamilton už letos musel přesvědčit i ty největší pochybovače.

"Čím dál více lidí by vsadilo na Lewise," míní Australan. "Max mu dýchá na záda, ale jeho to nerozhází a tím ukazuje i lidem, kteří o něm a jeho úspěších doteď pochybovali, proč je tam kde je."

Zdroj: f1-insider, planetf1, De Telegraaf, úvodní foto: Red Bull