Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Bottas chce smlouvu do konce léta

Bottas chce smlouvu do konce léta

Russell očekává víceletý kontrakt.

Lando Norris odstartoval diskuse o jezdeckých smlouvách pro příští sezonu a pozornost se přirozeně soustředí na vedoucí tým aktuálního pořadí Poháru konstruktérů. Mercedes má zatím volné obě sedačky, ale jedna je prozatím rezervována pro Lewise Hamiltona. Ve druhé se chce udržet Valtteri Bottas, který by prodloužení smlouvy podepsal nejraději hned.

"Popravdě řečeno, čím dříve tím lépe," nechal se Bottas slyšet v Monaku. "Rád podepisuji smlouvy se značným předstihem. Když se to natahuje, odvádí to pozornost. Ale popravdě, ještě jsem nad tím nepřemýšlel. To je upřímná odpověď. Soustředím se na závodění a čas mluvit o budoucnosti určitě přijde. Ale jistě, srpen je dobrou hraniční čárou. Aktuálně se ale soustředím pouze na vyhrávání závodů."

Na jeho místo se však tlačí George Russell, kterému letos vyprší tříletá smlouva s Williamsem.

"Co se příštího roku týká, jsem svobodný a líbí se mi to. Ale vím, že pro jezdce je důležitá stabilita. Vidím to, když sleduji jezdce, kteří změnili tím tento rok," řekl 23letý závodník. "Takže kdekoliv příští rok zakotvím, budu chtít, aby to bylo na více let. Budu potřebovat stabilní prostředí, abych mohl dál jezdecky růst."

Russell jistě doufá, že tohle je jeho poslední sezona na chvostu pole. Foto: Williams

A generální ředitel Williamsu si uvědomuje, že o Russella nemá jak bojovat.

"Když jezdce osloví Mercedes, tak ho těžko můžete udržet ve svém týmu. Nezáleží na tom, který je to jezdec a který tým," řekl v rozhovoru pro Auto Motor und Sport Jost Capito, který počítá s hledáním náhrady. "Mnoha jezdcům končí smlouvy, takže přestupový kolotoč se určitě roztočí, ale nechci aby se nás to dotklo dříve, než to bude nutné."

Zdroj: Motorsport, Auto Motor und Sport, úvodní foto: Mercedes