Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Norris dostal novou smlouvu

Norris dostal novou smlouvu

S McLarenem zůstane dlouho.

Lando Norris bude za McLaren závodit v roce 2022 i po něm. Mladý Angličan podepsal víceletý kontrakt. Tým ani jezdec však zatím neprozradili, jaká je konkrétní délka kontraktu. Můžeme předpokládat, že McLaren má na Norrise opci, kterou může za určitých podmínek a v určitých termínech prodlužovat, takže to není jednoduchá věc k oznámení. Fanouškům prozatím stačí vědět, že Norris bude v příštích letech určitě oblékat oranžový overal.

"Jsem nadšený, že jsme Landovou smlouvu mohli prodloužit na rok 2022 a další," oznámil dnes ředitel týmu McLaren, Zak Brown. "Je důležitou součástí našeho návratu mezi špičku F1 a již od roku 2017 sledujeme jeho neustálý progres. Lando je jedním z nejtalentovanějších závodníků F1 a chceme, aby u nás nadále rozvíjel své schopnosti na trati i mimo ni."

"Kontrakt jsem prodloužil s velkou radostí," řekl Norris. "S tímto týmem jsem již pět let a cítím se jako součást rodiny, takže si ani nedovedu představit, že bych odešel závodit za nějaký jiný tým. McLaren mě podporoval od juniorských sérií a jsem moc rád, že jsem se od té doby dokázal jezdecky zlepšit. Náš cíl je jasný. Chci s McLarenem vyhrávat závody a získat mistrovský titul."

Druhý jezdec McLarenu, Daniel Ricciardo, má smlouvu do konce roku 2023, takže v McLarenu začalo období stability. Zatím nejdelší kontrakt má mladý Monačan Charles Leclerc, kterému dalo Ferrari smlouvu až do roku 2024.

Norrisova čtyřka zůstává v McLarenu. Foto: McLaren

Zdroj: f1i, úvodní foto: McLaren