Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ferrari je blízko špičce, věří Sainz

Ferrari je blízko špičce, věří Sainz

Příliš dobré, než aby to byla pravda?

Ze čtvrtečních tréninků vzešel nečekaný černý kůň Velké ceny Monaka. V prvním tréninku Ferrari mírně překvapilo druhým místem Carlose Sainze v tabulce nejrychlejších kol, ve druhém už Ferrari kompletně obsadilo čelo tabulky, s Charlesem Leclerkem na prvním místě.

"Tak se zdá, že jsme velmi blízko k tomu, aby z nás byla opravdová hrozba," řekl španělský závodník. "Musíme počkat na třetí trénink, protože mezi čtvrtkem a sobotou se může mnohé změnit. Někteří jezdci se ve čtvrtek drží zpátky, protože prostě nemají kam spěchat. Například Lewis je v kvalifikaci vždy mnohem rychlejší než v trénincích. Takže uvidíme. Ale je příjemné, že jsme se přinejmenším přiblížili špičce."

Monačan je na domácí půdě také opatrně optimistický. Jeho odpolední první místo je o to větším překvapením, že o první trénink téměř kompletně přišel kvůli poruše převodovky.

"Překvapilo mě to, nečekal jsem to. Hlavně tady, v Monaku, kde je důležité odjet co nejvíce kol. V prvním tréninku jsem bohužel kvůli poruše odjel pouze čtyři kola. Avšak v druhém tréninku vůz poslouchal, a přestože jsem zajel dobré kolo, dřímá v něm ještě více rychlosti. Na druhé straně ale nepochybuji, že Mercedes a Red Bull si nechali větší rezervu než my. Uvidíme v sobotu. Vypadá to dobře, jenže až moc dobře na to, aby to byla pravda," řekl Leclerc.

Leclerc byl ve druhém tréninku o 0,4 sekundy rychlejší než Hamilton. Foto: Ferrari

"Nepřekvapuje mě, že jsou tak rychlí. Od začátku roku jsou dobří v pomalých zatáčkách a tato trať je jedna pomalá zatáčka za druhou," nechal se slyšet Lando Norris z konkurenčního McLarenu.

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Ferrari