Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Leclerc přišel o třetí místo

Leclerc přišel o třetí místo

Neférově zdržel Norrise.

Během kvalifikace na VC Monaka se stalo, že pomalu jedoucí Charles Leclerc v tunelu překážel jezdci McLarenu, který byl v rychlém kole, ale naštěstí zvládl úhybný manévr mimo ideální stopu.

K incidentu došlo na konci Q3 a Lando Norris řekl, že to nejspíše pokazilo jeho jediné kolo v poslední části kvalifikace, proto bude startovat až z desátého místa. Ovšem s Leclercem se před závodními komisaři shodli v tom, že jezdec Ferrari proti tomu kvůli špatné viditelnosti nemohl nic udělat. Chybu udělal tým Ferrari, který měl Leclerca informovat o rychle se blížícím monopostu a tím předejít nebezpečné situaci. Monačanův vůz byl proto odsunut o tři startovní pozice, na šesté místo.

Jezdci se shodli na tom, že Leclerc nemohl udělat nic víc proto, aby se Norrisovi bezpečně vyhnul. Situaci zkomplikovala špatná viditelnost (ve zpětných zrcátkách) kvůli světlu na začátku a uprostřed tunelu, jakož i kvůli tomu, že ideální stopa vede z jedné strany tunelu na druhou. Stevardi uznávají, že Leclerc přiměřeně zareagoval na modrou vlajku, avšak v tu chvíli už bylo pozdě.

Z pátého na čtvrté místo se posouvá Leclerkův týmový kolega, který ale s výsledkem kvalifikace stejně nebude spokojený.

Hodně stresující kvalifikace, ale popravdě řečeno, vůz měl rychlost na lepší výsledek, chyběla mu pouze konzistentnost. Na některých sadách pneumatik jsem měl dobrou přilnavost, ale na jiných, z nějakého důvodu, ne. Přesto jsem měl dobrý první pokus ve Q3, avšak do druhého pokusu jsme vyrazili příliš brzy, a ještě jsem měl před sebou tři jiné vozy. Takže jsme se určitě mohli umístit i lépe,“ míní Španěl.

Sainz naznačil, že Ferrari takticky nezvládlo nejdůležitější moment kvalifikace. Foto: Ferrari

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: Ferrari