Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Norris zazářil, Ricciardo zklamal

Norris zazářil, Ricciardo zklamal

Australan nechápe, co se to děje.

Lando Norris minulý víkend podal další solidní výkon, po startu z pátého místa a bezproblémovém závodu se v Monaku postavil na stupně vítězů. Z nečekaného třetího místa měl velkou radost.

"Skvělý pocit. Nedokážete si představit jaké je to skvělé, dokud to na vlastní kůži nezažijete," řekl závodník McLarenu. "Přišlo mi to jako nenormálně dlouhý závod. Hlavně poslední kola, když se za mě dotáhl Pérez. Jasné, v Monaku se moc nepředjíždí, ale přesto jsem neměl vůbec radost, že ho vidím ve svých zpětných zrcátkách."

V příkrém kontrastu s tím byl výkon Daniela Ricciarda. Již po kvalifikaci se bránil, že když přece v minulosti v Monaku ve stejném voze s Verstappenem jezdil minimálně na jeho úrovni, tak přece teď nemůže být o sekundu pomalejší než Norris a nejspíš má něco s vozem. Závod však nebyl o moc lepší a Norris mu dokonce drze zamával, když ho předjížděl o kolo.

"Na tento víkend hodlám prostě co nejrychleji zapomenout," řekl Ricciardo v rozhovoru pro Sky F1. "Samozřejmě, tým se s vozem číslo 4 dostal na pódium, takže mu samozřejmě gratuluji k fantastickému výsledku. Nevím, co se stalo na mé straně.

Nezkoušel jsem žádné bláznivé nastavení ani nic podobného, ​​nastavení vozů bylo téměř identické. Samozřejmě tento vůz pořád neznám tak dobře jako Lando, takže raději nezkouším experimentovat. Opravdu, od samého začátku to byl podivný víkend. Myslím, že nejlepší bude nad ním zbytečně nepřemýšlet a v Baku začít znovu od nuly. Myslím, že poprvé jsem dostal kolo od týmového kolegy. Nevím, co víc k tomu říct. To ani nemá smysl analyzovat, je to třeba hodit za hlavu.

McLaren Ricciarda nadále podporuje.

"Jeho závod v podstatě skončil po první zatáčce. Přišel tam o dvě pozice. Pak už neměl žádnou šanci na body. Když měl možnost jezdit v čistém vzduchu, ukázal nám, čeho je v Monaku opravdu schopen," řekl šéf týmu, Andreas Seidl.

Ricciardo potřebuje pročistit hlavu a doufat v mnohem lepší výsledek v Baku. Foto: McLaren

Zdroj: Motorsport, f1i, Sky, úvodní foto: McLaren