Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

McLaren Ricciardovi pomůže zkrotit MCL35M

McLaren Ricciardovi pomůže zkrotit MCL35M

Vůz z Wokingu je unikátní bestie.

Po Monaku McLaren připustil, že i jeho vůz je unikátní bestie, podobně jako vůz Red Bullu. A zatímco u Red Bullu se zkušenému Sergiu Pérezovi nedaří dostat na úroveň Maxe Verstappena, McLaren to má podobně s Danielem Ricciardem a Landem Norrisem.

"Já si myslím, že od začátku sezony je vidět zlepšení," řekl Andreas Seidl, šéf týmu. "Avšak aby byl jezdec rychlý v našem aktuálním voze, musí jezdit velmi specifickým stylem, který Danielovi není přirozený. Proto má problém dostat z vozu maximum.

Můžeme s tím bojovat dvěma zbraněmi. On se musí přizpůsobovat vozu. Vidí, že v něm je potenciál, což je pro něj určitě pozitivní, protože díky tomu ví, že ho stačí pouze odemknout a bude rychlý. Zároveň tým bude dělat kroky, aby vůz přizpůsobil Danielovi a on se v něm cítil co nejvíce přirozeně."

"Vše je vidět v datech z telemetrie," připustil Ricciardo po nebodovaném dojezdu do cíle v Monte Carlu. "Je tam odpověď na otázku, jak to Lando udělal, že byl v té zatáčce rychlejší. Problémem je, že si nejsem jistý, jestli bych to dokázal udělat stejně. Uvidíme. Možná jsem si prostě ještě nezvykl na vůz, ale rozdíly jsou příliš velké, takže tým zkontroluje vůz."

Jak to ten Norris dělá? Foto: McLaren

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: McLaren