Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton rád hraje mediální hry

Hamilton rád hraje mediální hry

Hill vidí jasný rozdíl mezi aspiranty na titul.

"V první řadě: Činy jsou hlasitější než slova,"" řekl Max Verstappen po vystoupení z vozu, který ho dovezl k vítězství v nejprestižnější velké ceně sezony. Poslal tím jasný odkaz soupeři v boji o mistrovský titul, Lewisi Hamiltonovi. Ten si totiž na tiskovce před víkendem zahrál na sportovního analytika a vysvětloval, proč je Verstappen pod větším tlakem než on, sedminásobný šampion. Damon Hill, mistr světa z roku 1996, který je již skutečně v pozici analytika, se podíval na jejich mediální hry.

"Max se evidentně drží ve své bublině a nepouští si k sobě nic, co by ho mohlo rozhodit," řekl Hill v rozhovoru pro F1 Nation. "Soustředění mu pomáhá. Přitom média dokážou jezdce snadno vyvést z rovnováhy. Jednoduše se ho zeptají, zda je nebo není rozzlobený tím, co o něm někdo řekl. Ale on se tomu záměrně vyhýbá a dělá to dobře. Občas je to až nuda, a to si pak možná řeknete: "Ale no tak, trochu škádlení by nikomu neublížilo!" jenže tyto věci mají tendenci eskalovat až do míry, že se vymknou kontrole."

Hamilton prý v mediálních a psychologických válkách bývá v pozici agresora.

"Lewis vám samozřejmě řekne, že on v žádném případě nikdy se soupeři nehraje hry a nikdy to ani nedělal. To mu ale nebrání kdykoli pustit do světa svérázný komentář. Všichni si pamatujeme jeho soupeření s Nikem (Rosbergem). Tehdy často vyprávěl příběh o chudém chlapci, který se neměl tak dobře jako chlapci z Monaka. A koho tím asi tak myslel?"

Víkend pro někoho nezačíná tréninkem, ale již tiskovku. Foto: Mercedes

Zdroj: F1 Nation, úvodní foto: Mercedes