Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

McLaren expanduje do další série

McLaren expanduje do další série

Vybral si extrémní sérii.

Když McLaren svým fanouškům nedávno oznámil, že do vytrvalostních závodů sportovních vozů se v nejbližší době nechystá, rozepsali jsme se o tom, že se zamýšleným impériem McLarenu v motorsportu to momentálně moc růžově (nebo spíše oranžově?) nevypadá. Avšak tým z Wokingu dnes překvapil oznámením, že v roce 2022 expanduje do nového odvětví motorsportu. Rozhodl se využít příležitost vstoupit do nové série Extreme E.

Extreme E je off-roadové série, ve které závodí vozy na baterky, tedy na elektřinu. Posláním série je upozornit na globální klimatické změny, jakož i na důležitost rovnosti pohlaví, proto má každý tým jednoho závodníka a jednu závodnici. První sezona odstartovala v dubnu tohoto roku a celkově má ​​naplánovaných pět závodů, přičemž nejbližší se pojede v Grónsku. Své týmy již mají americké ikonické stáje Ganassi a Andretti, jakož i Nico Rosberg, Lewis Hamilton a Jenson Button, přičemž poslední jmenovaný se i zúčastnil jednoho závodu.

McLaren své rozhodnutí zapojit se do zrovna této série kromě jiného odůvodnil tím, že zanedlouho by již nemusela být volná místa.

"Jsme nadšeni, že se v roce 2022 budeme moci připojit k Extreme E a urychlit tak získávání poznatků na poli trvalé udržitelnosti, program podpory diverzity a v neposlední řadě posilování značky McLaren Racing, jak to úspěšně děláme v IndyCar, v e-sportu a samozřejmě ve Formuli 1, která je vrcholem našich aktivit v motorsportu," řekl Zak Brown, generální ředitel týmu McLaren. "Věřím, že série bude brzy vyprodána. Když kupříkladu uvažujeme o WEC, nejsme pod časovým tlakem, ale v tomto případě jsme si nemohli dopřát ani šest měsícu na rozmyšlenou, protože by už nejspíš nebyla volná místa.

Zajímavostí je, že Brown už v sérii má svůj tým United Autosports, který je tam Andrettiho partnerem. Jako profesionál však prý bude držet palce McLarenu.

Místo konání nejbližšího závodu Extreme E. Foto: McLaren

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: McLaren