Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hamilton chce skončit před čtyřicítkou

Hamilton chce skončit před čtyřicítkou

Uvolní místo jiným skvělým závodníkům.

Víme, že Lewis Hamilton plánuje zůstat s týmem Mercedes ještě alespoň dva roky, má na ně čerstvě podepsanou smlouvu. A co bude potom? Britský jezdec to už na mnoho dalších let nevidí. V jednom z rozhovorů se vyjádřil, že si nechce sám sebe ani představit jako 40letého závodníka F1. Hamiltonovi je 36 let a v prosinci 2023, na konci platnosti jeho nového kontraktu, se již bude blížit oslava jeho 39. narozenin.

"Opravdu doufám, že dokážu skončit před čtyřicítkou. Chci toho v životě ještě hodně stihnout," řekl sedminásobný šampion. Je přitom přesvědčen, že do té doby bude na vrcholu nová generace jezdců.

"Lando Norris, George Russell, Charles Leclerc a hlavně Carlos Sainz. Ve Ferrari je nový, ale jezdí výtečně. Spolu s Leclerkem tvoří mimořádně silnou dvojici. Takže Formule 1 je v dobrých rukou, budoucnost bude skvělá."

Nezmínil Maxe Verstappena, ale to pouze proto, že ten již je na vrcholu.

"Na trati se respektujeme a jsem si jistý, že to tak i zůstane. Je to skvělý závodník a mě naše soupeření ohromně baví."

Co Hamiltonovi dělá vrásky na čele, je pokračující přesun živých přenosů F1 na placené televizní kanály a digitální služby.

"Takový je trend. Člověk si zaplatí za to, co chce sledovat. Lidé platí za Netflix a přijde jim to absolutně normální. Vnímám to jako velkou změnu. Celý svět se vydal tímto směrem. Pouze doufám, že nám fanoušci zůstanou věrní. Současné vedení F1 odvádí skvělou práci a dělá tento sport přístupnějším fanouškům, ale je třeba dělat ještě více, pokud od fanoušků chceme, aby za sledování F1 v televizi platili."

Hamilton se zajímá o módu, hudbu, ekologii, lidská práva a spoustu dalších věcí, kterým se ještě nikdy neměl čas věnovat naplno. Foto: Lewis Hamilton

Zdroj: Speed ​​Week, Corriere della Sera, Daily Mail, úvodní foto: Mercedes