Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Marko připraven popřemýšlet o Russellovi

Marko připraven popřemýšlet o Russellovi

Bude Angličan ochoten změnit stranu?

Helmut Marko před Velkou cenou Velké Británie prohlásil, že pokud Mercedes George Russella nechce do svého týmu, on nad ním bude uvažovat jako o vážném kandidátovi na obsazení kokpitu vozu Red Bull.

"Russell rozhodně stojí za to, abychom o něm přemýšleli. Má výsledky, ve Williamsu ukázal svou cenu," řekl šéf motorsportu Red Bullu v rozhovoru pro Motorsport-Total. "Problém je v tom, že určitě nedostaneme příležitost. Pokud by si ho Mercedes nechal ujít mezi prsty, bylo by to těžké faux pas. Ale pokud jsou mé informace správné, určitě se to nestane."

Nejspíš nemá smysl lámat si hlavu nad tím, zda by byl Russell ideálním jezdcem k Maxi Verstappenovi a zda si Sergio Pérez bude balit kufry. Spíše to bude pozdrav šéfovi týmu Mercedes před závodem v Anglii, kde je Formule 1 mimořádně populární a personál týmu beztak čelí velkému zájmu médií a všemožným rozptýlením. Proto ani nemusíme věřit, že Marko skutečně má informace o tom, že Russell už podepisuje smlouvu s Mercedesem. Na druhé straně, kde takový podpis oznámit lépe než na půdě, která je domácí pro Russella i pro tým německé automobilky sídlící v Brackley.

"S Mercedesem jsem v neustálém kontaktu. Dobře se o mě stará. Bez ohledu na okolnosti budu i příští rok mít za zády motor Mercedes. Jsem jezdcem Mercedesu a zůstanu věrný," dal na známost Russell. "Vždycky říkám: "Udělej si svou práci dobře a budeš odměněn." Stačí, abych se toho držel."

Týmy s motorem Mercedes jsou sice čtyři, ale McLaren i Aston Martin už mají obě sedačky obsazeny, takže zbývají pouze Williams a tovární tým Mercedesu.

Russell chce zůstat v pevném spojení s třícípou hvězdou. Foto: Williams

Zdroj: grandprix, Motorsport-Total, úvodní foto: Red Bull