Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Russellovi by stačily dva roky ve Williamsu

Russellovi by stačily dva roky ve Williamsu

Třetí už byl navíc.

Blíží se začátek sezony, do které nadějná budoucí britská hvězda, George Russell, vstoupí jako nový týmový kolega sedminásobného britského šampiona Lewise Hamiltona (pokud se tedy ten v poslední chvíli nerozhodne jinak). Mladík musí dát najevo, že se výzvy nebojí a že je zbytečné pochybovat o jeho připravenosti. Mohly tři roky strávené převážně na konci pole jezdce připravit na pravidelný boj o vítězství? Russell tvrdí, že by mu dokonale stačily i dvě sezony, třetí už jen vyplynula ze situace a podepsaných smluv!

Jezdec se učí celý život. Základem je čistá rychlost, ta tam musí být od začátku a s tou už se nedá nic dělat. Zkušenosti jsou důležité při práci s inženýry, hledání lepšího nastavení vozu, práci s pneumatikami, kupříkladu v chladné odpoledne v Brazílii,“ řekl 23letý závodník. „Už po prvním roce jsem měl pocit, že jsem připraven, ačkoli teď jsem jistě připravenější. Dva roky, to by bylo ideální. Minulý rok jsem už klidně mohl závodit za velký tým. Ale smlouvu jsem podepsal na tři roky, tak jsem zůstal tři roky.

Od přestupu do Mercedesu v roce 2013 byl Lewis Hamilton týmovým kolegou poražen pouze jednou. V roce 2016 se to povedlo Niku Rosbergovi, kterého to stálo tolik sil, že po oslavě zisku titulu rovnou ukončil kariéru. Tým Mercedes však od té doby mnohem více přilnul k Hamiltonovi jako ke svému dlouhodobému lídrovi.

Na Russellovi nesmí být vidět ani náznak strachu z nového týmového kolegy. Foto: Williams

Zdroj: Motorsport-Magazin, úvodní foto: Williams