Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Russell zůstane ve Williamsu

Russell zůstane ve Williamsu

Mercedes ho nechce, Williamsová ano

George Russell dodrží svůj kontrakt s Williamsem a bude za něj závodit minimálně do konce roku 2021. Britský mladík, šampion F2 2018, s Williamsem za pomoci Mercedesu v tom roce podepsal smlouvu na tři roky.

Je pravděpodobné, že kdyby ho Mercedes chtěl posadit do svého kokpitu, tým používající jeho motory by to umožnil. Jenže tovární tým německé automobilky už údajně dal podepsat smlouvu Valtterimu Bottasovi a v kontraktu pro Lewise Hamiltona zbývá pouze dořešit pár detailů. I všechna ostatní místa v šesti nejsilnějších týmech jsou již prakticky obsazena (kromě Red Bullu, kde jeden kokpit aktuálně okupuje Alexander Albon, ale pro juniora Mercedesu je beztak nedostupný), takže Russell může být rád, že si ho Williams hodlá ponechat, ačkoli se i letos zdá být týmem s nejpomalejším vozem.

"V roce 2021 zůstanu ve Williamsu," oznámil Russell. "Hodlám pokračovat v započaté práci. Rozhodnutím Mercedesu nejsem vůbec zklamaný. Není nic, co by s tím mohl udělat. Claire (Williamsová) dala jasně najevo, že není připravena mě pustit. A protože mám s Williamsem platnou smlouvu, musím ji respektovat. Takže zůstávám a udělám vše pro co nejlepší výsledky Williamsu v tomto i v příštím roce. Pak se uvidí."

Stejně jistá se zdá být budoucnost nováčka Nicholase Latifiho.

"S týmem mám podepsanou víceletou smlouvu," uvedl Kanaďan.

Nesmíme však zapomínat, že Williams hledá velkého investora a pokud jej nalezne, Williamsová by mohla snadno přijít o místo zastupující šéfky týmu. Pokud by investorem byl například ruský miliardář Dmitrij Mazepin, mohl by chtít jednu sedačku uvolnit pro svého syna. Jeden z aktuální dvojice jezdců by se pak ocitl ve velmi nepříjemné situaci.

Mercedes nechal Russella ve Williamsu. Mladý Brit musí pokračovat v boji o střed pole. Foto: Williams

Zdroj: FORMULE.CZ