Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Russellovo místo ve velkém ohrožení?

Russellovo místo ve velkém ohrožení?

Pérez chce brzy něco oznámit.

Poslední kostka přestupového domina před sezonou 2021 možná nakonec dopadne na Georga Russella. Vše odstartovalo ještě v zimě Ferrari, když na místo Sebastiana Vettela podepsalo Carlose Sainze. McLaren okamžitě sáhl po Danielu Ricciardovi a Renault volné místo zaplnil Fernandem Alonsem. Na opačném konci posloupnosti Vettel obsadil místo Sergia Péreze v týmu Racing Point a ten se nyní pokouší zachránit svou kariéru jezdce F1 skrze tým Williams.

Tým z Grove má nové majitele, americkou investiční skupinu Dorilton a nikdo zvenčí skutečně neví, co chtějí s týmem dělat v příštích letech. Za mladého Russella mluví jeho výsledky, jenže Pérez má výsledky, zkušenosti a v neposlední řadě i sponzorskou podporu z Mexika. Nahradit by mohl také Nicholase Latifiho, který je v nováčkovské sezoně přímo drcen Russellem, ale za zády má podporu sponzorů propojených s jeho otcem, kanadským miliardářem.

"Jak jsem již řekl, zatím jsem nic nepodepsal," řekl podstatné “zatím“ Pérez v Portugalsku. "Takže v podstatě teď nemám co říct. Sezona končí, už to není daleko, takže bych brzy měl být v pozici, abych něco oznámil. Teď nechci říkat nic, protože chci jednání udržet pod pokličkou, ale už není mnoho týmů s volnými sedačkami."

Zároveň Williams odmítl potvrdit, že v roce 2021 za něj budou závodit Russell a Latifi, co už sice letos jednou udělal, ale to bylo ještě před prodejem týmu.

"Nic se nezměnilo. Hodně se spekuluje, hodně jezdců hledá místo. Dorilton koupil tým a nic se nezměnilo. Víc říct nemohu," řekl Simon Roberts, dočasný šéf týmu, přičemž slovu “zatím“ se vyhnul, ale hodně okatě. “Nechci přilévat olej do ohně. Něco řeknu a někdo z toho něco vytrhne a použije to. Prostě o tom nebudu mluvit. Dorilton koupil tým, ohledně jezdců se nic nezměnilo. Více k tomu neřekneme."

Pérez naznačil, že on bez místa nezůstane. Foto: Racing Point

Záruku juniorovi Mercedesu nedal ani Toto Wolff. Na příkladu Estebana Ocon víme, že šéf Mercedesu je ochoten do jezdce investovat pouze omezené množství peněz. Russell by tedy mohl příští rok strávit také v pozici testovacího jezdce Mercedesu.

"Nakonec to bude pouze rozhodnutí Williamsu," řekl Wolff. "Všichni víme, že George je velmi dobrý jezdec. Je to hvězda budoucnosti a letos ani jednou nebyl pomalejší než týmový kolega. Dokáže zazářit ve voze, který momentálně není moc rychlý. Pro tým je velkým přínosem. Samozřejmě, je tu také finanční stránka věci a do té já nevidím. Noví majitelé a Simon mají právo rozhodnout se, kterým směrem se chtějí vydat."

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Williams